Hirdetés
. Hirdetés

Zöldül a Xerox is

|

Érdekli, hogy mennyire zöld az irodája? A Xerox kalkulátora megmutatja.

Hirdetés

A Xerox Corporation által fejlesztett fenntarthatósági kalkulátor állítólag képes meghatározni, hogy a költségek csökkentése mellett hogyan mérsékelhetjük a környezetre gyakorolt hatást. A szoftver a cégek dokumentumkezelési technológiái által kifejtett környezeti hatás nagyságát méri, a számítási kulcs új minősítési eszköz a Xerox kínálatában. A kalkulátor felméri és értékeli a nyomtatókból, másológépekből és multifunkciós berendezésekből álló irodai eszközpark működését, majd kiszámítja, hogy milyen mértékben befolyásolhatók az energia- és papírfelhasználásból, szilárd hulladékok termeléséből és gázkibocsátásból származó környezeti ártalmak.

 

A kalkulátor működése
A fenntarthatósági kalkulátor saját fejlesztésű algoritmusokat és dokumentumminősítési kutatásokat használ, hogy adatokkal szolgáljon a nyomtatóktól kezdve a multifunkciós eszközökig és másológépekig - tekintet nélkül arra, hogy azok melyik gyártótól származnak. A Xerox fejlesztése ezenkívül a kétoldalas nyomtatás, valamint a különböző típusú papírok használatának hatásairól is hasznos információkat ad. Az eszköz előzetes tesztelése a vállalat szerint azt bizonyítja, hogy használatával a cégek a környezetvédelmi előnyökre mellett költségeiket is csökkenthetik.

 

A fenntarthatóságra vonatkozó részletes értékelés után a Xerox kalkulátora energiatakarékos irodai környezetet alakít ki ügyfelei számára, és feltérképezi azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével racionalizálhatják a papírhasználatot és csökkenthetik a hulladék mennyiségét.

 

"A Xerox fenntarthatósági kalkulátorával az a célunk, hogy ügyfeleinket a környezettudatosság irányába tereljük. Szeretnénk, ha megtalálnák azokat a lehetőségeket, amelyek révén a csökkentett környezetszennyezés és a vállalat bevételeinek növekedése összhangba hozható" - ajánlja a szolgáltatást Patricia Calkins, a vállalat környezetvédelmi, egészségügyi és biztonsági ügyekért felelős elnöke.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.