Hirdetés
. Hirdetés

Zseniális trükkel teszik áramvonalasabbá a Firefoxot

|

A Mozilla a Chrome-tól veszi kölcsön a PDF- és a Flash-támogatást.

Hirdetés

A böngészők közti harcban az egyik legfontosabb ütőkártya a széleskörű plugin-támogatás, ez azonban komoly fejlesztési és fenntartási költségeket ró a szoftverek gazdáira. A Mozilla most újszerű megoldással próbálja meg csökkenteni a kiadásokat. Ahelyett, hogy saját kiterjesztések programozásával bajlódna, a Chrome-ból vesz kölcsön bizonyos funkciókat. Ezt célozza a most bejelentett Project Mortar, amely első lépésben a PDF és Flash támogatást kívánja megoldani a PDFium és a Pepper Flash portolásával. Mindkettő a Chromium projekt része, és előbbi a PDF, utóbbi pedig a Flash kezelésére szolgál a Google böngészőjében.

Johnny Stenbak, a Mozilla egyik vezetője elmondta, hogy a Mortart a Firefox hosszútávú fenntartási költségeinek lefarágására és a generikus plugin-támogatások kiváltására indították be. A projekt célja, hogy a Mozillának kevesebbet kelljen bajlódni a nem webes technológiák kezelésével. A jövőben minden alternatív megoldást megvizsgálnak majd, és ha kell, más böngészők megvalósításait is szívesen felhasználják.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.