Hirdetés
. Hirdetés

15 millió euró innovatív, mesterséges intelligenciával támogatott orvosi dokumentációs technológiára

|

Az orvosok munkaidejük akár 40 százalékát is dokumentációval töltik.

Hirdetés

Az Európai Beruházási Bank (EBB) 15 millió eurós kockázati hitelt nyújtott a Smart Reporting egészségügyi technológiai start-up vállalkozás növekedési szakaszának támogatására. A müncheni székhelyű vállalat mesterséges intelligencián (AI) alapuló orvosi dokumentációs technológiát fejlesztett ki, amely lehetővé teszi a klinikai adatok hatékony gyűjtését, strukturálását és feldolgozását - áll a Smart Reporting közleményében.

A hangvezérlésű, mesterséges intelligenciával támogatott diagnosztikai szoftver a radiológia, a patológia és más klinikai területek számára döntően hozzájárulhat az egészségügy digitalizálásához. A friss tőkével a Smart Reporting azt tervezi, hogy bővíti vezető technológiai pozícióját, új piacokra lép be, és tovább bővíti szoftver- és adatüzletágát.

Hirdetés

Az intelligens technológiával olyan jelentések készíthetők, amelyek a radiológiában és a patológiában csökkentik a diagnózis felállításához szükséges időt, javítják a diagnosztikai minőséget, automatizálják a manuális folyamatokat és megkönnyítik a kommunikációt a beutaló orvosokkal, ezáltal hozzájárulnak a betegellátás optimalizálásához.

Korábban az orvosok munkaidejük akár 40 százalékát is dokumentációval töltötték. A kórházakban gyűjtött adatoknak mindössze 3 százaléka értékelhető ki később más célokra, például az orvosi kutatás számára. A Smart Reporting technológiát már olyan nagy orvosi eszközgyártók is integrálják, mint a Siemens.

Ennek központi eleme egy olyan speciális dokumentációs eszköz, amely az orvosi munkafolyamatokba integrálódik. A radiológusokat és patológusokat valós időben támogatja az orvosi vizsgálatok során, mesterséges intelligenciával, automatikus képelemzéssel és kiváló minőségű adatokkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.