Hirdetés
. Hirdetés

A Bank of China átlépte a 14 milliárd dolláros határt a digitális jüan tranzakciókkal

|

A kísérleti projekt egyes állami intézmények körére is kiterjed, és az állampolgári fizetések széles körére használható.

Hirdetés

A világ legnagyobb CBDC-kísérleti projektje az állampolgári fizetések és a határokon átnyúló műveletek bővítésére készül Hongkonggal. A kínai központi bank digitális valuta (CBDC) projektje a kísérleti fázisban elérte a közel 14 milliárd dolláros, azaz 100,04 milliárd jüannyi végrehajtott tranzakciót. Ezzel a digitális jüan, az e-CNY a világon a legszélesebb körben elfogadott CBDC.

Amint arról a Bank of China október 10-én a hivatalos WeChat-oldalán közzétett bejegyzésben beszámolt, a nyár végére a CBDC kísérleti keretein belül 15 tartományban végrehajtott tranzakciók száma elérte a 360 milliót. A poszt szerint már több mint 5,6 millió kereskedelmi üzlet támogatja a digitális jüant mint törvényes fizetőeszközt - írja a CoinTelegraph.

A kísérleti projekt egyes állami intézmények körére is kiterjed, és az állampolgári fizetések széles körére használható. "Több e-kormányzati szolgáltatási platform megnyitotta a digitális renminbi fizetési szolgáltatásokat, támogatva az online és offline csatornákat a különböző közüzemi kifizetések lebonyolítására, a digitális renminbi felhasználásával adó-visszatérítési alapok, a havi egészségbiztosítás kifizetésére szolgáló speciális alapok, a rászorulók megsegítésére szolgáló alapok, valamint a speciális, különleges és új vállalkozástámogatási alapok stb. - írta egy hivatalos közlemény közlemény.

Hirdetés

A pénzügyi szabályozó hatóság megosztotta a projekt fejlesztésére vonatkozó terveit, amelyek között szerepel a Hongkong és a szárazföldi Kína közötti határokon átnyúló fizetések elindítása, a többoldalú határokon átnyúló lehetőség aktív feltárása a Nemzetközi Kiegyenlítési Bankkal együttműködve, valamint a "kis összegek anonimitása és a nagy összegek nyomon követhetősége" elvének követése a felhasználók személyes adatainak védelme érdekében.

Kína adja az összes blokklánc szabadalmi bejelentés 84 százalékát mondhatja magáénak. A 2020 áprilisában indított első CBDC-kísérletek révén a kínai központi bank célja, hogy végül a készpénzt a digitális jüannal váltsa fel. Az idén szeptemberben megosztott tervek szerint az ország négy tartományára, köztük Guangdongra is kiterjeszti az e-CNY bevezetését (korábban csak kijelölt városokban futott a pilot).

Érdekes módon a Bank of China 2022 januárjáig mintegy 13 milliárd dollár (87,5 milliárd jüan) értékű tranzakcióról számolt be. A frissítéssel ez azt jelentheti, hogy az elmúlt hét hónapban az új tranzakciók teljes összege nem haladta meg az 1 milliárd dollárt, ami elég meglepő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.