Hirdetés
. Hirdetés

A Bitcoin globális elfogadása gyorsabb, mint bármely korábbi forradalmi technológiáé

|

Hálózati hatás.

Hirdetés

A Bitcoin, akárcsak az internet és a közösségi média, a hálózati hatások előnyeit élvezi, ahol a nagyobb mértékű elfogadás magasabb értéket és ösztönzést jelent a további elterjedésre - állítja a Blockware Intelligence. A cég új jelentése szerint a Bitcoin (BTC) elfogadása gyorsabban történhet, mint a múltban használt, felforgató technológiák, például az autók vagy az elektromos áram elterjedése. Így e kriptovaluta globális elfogadottsága 2030-ra valószínűleg eléri a 10 százalékot.

A Blockware Intelligence közölte, hogy kilenc korábbi felforgató technológia - köztük a gépkocsi, az elektromos áram, az okostelefon, az internet és a közösségi média - történelmi elfogadási görbéjének vizsgálatával jutott erre az előrejelzésre, de figyelembe vették a Bitcoin 2009 óta tartó növekedési üteméz is.

Hirdetés

"Minden diszruptív technológia hasonló exponenciális S-görbét követ, de az újabb hálózat alapú technológiákat sokkal gyorsabban fogadják el, mint ahogy azt a piac várja" - írja a jelentés. A történelmi technológiai adoptációs görbék átlagának és súlyozott átlagának, valamint a Bitcoin adoptáció növekedési ütemének felhasználásával jutott el a jelentés a jóslatához. Eszerint a Bitcoin előre jelzett 60 százalékos kiegyensúlyozott növekedési üteme (CAGR) alapján a globális BTC-elfogadás 2030-ban átlépi a 10 százalékot.

A Blockware Intelligence a Blockware Solutions, egy Bitcoin-bányászati és blokklánc-infrastruktúrával foglalkozó vállalat kutatási ága. A hírszerző egység azt állítja, hogy várakozásai szerint a Bitcoin elfogadása gyorsabban éri el a telítettséget, mint sok más diszruptív technológia, tekintettel az elfogadás közvetlen monetáris ösztönzőire, a jelenlegi makrokörnyezetre, és mivel az elfogadás növekedését az internet felgyorsítja.

"Fogyasztói szempontból a korábbi technológiáknak az elfogadásukra kényelemmel, illetve hatékonysággal kapcsolatos ösztönzői voltak: az autó bevezetése lehetővé tette, hogy a lovas kocsik mellett száguldozzunk, a mobiltelefon bevezetése lehetővé tette, hogy vezetékes telefonvonalhoz kötöttség nélkül telefonáljunk. A Bitcoin esetében azonban a közvetlen pénzügyi ösztönzésű elfogadás olyan játékelméletet hoz létre, amelyben a legjobb mindenki számára a Bitcoin bevezetése" - magyarázza a jelentés.

A Bitcoin, akárcsak az internet, az okostelefonok és a közösségi média, annál több előnyhöz jut, minél többen fogadják el a technológiát, amit hálózati hatásnak neveznek. A közösségi médiában egyetlen embernek kérdés, hogy miféle értéke van. A több felhasználó teszi ezeket a technológiákat értékesebbé.

A Blockware-jelentés szerzői azonban hangsúlyozták, hogy az elfogadás mértékének előrejelzésére használt modell egyelőre csak koncepcionális, hozzátéve, hogy azt nem befektetési tanácsadásként vagy rövid távú kereskedési eszközként kell használni, és tovább finomítják. Mindazonáltal: "Az általános tendencia egyértelmű; nagy a valószínűsége, hogy a Bitcoin globális elfogadottsága a jövőben jelentősen növekedni fog, és így az ára is."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.