Hirdetés
. Hirdetés

A Dassault Systèmes és a Samsung Heavy Industries intelligens digitális hajógyárat épít

|

A modellalapú rendszertervezés bevezetésével kifinomultabb és fenntarthatóbb hajók születhetnek.

Hirdetés

A Dassault Systèmes bejelentette, hogy szándéknyilatkozatot írt alá a világ egyik vezető hajógyártójával, a Samsung Heavy Industries-szal egy digitális technológián alapuló "okos hajógyár" létrehozásáról.

Az intelligens üzem optimalizálja a hajógyári műveletek ütemezését és végrehajtását, valamint racionalizálja és automatizálja az építéshez szükséges információáramlást a gyártási és összeszerelési műveletek felgyorsítása érdekében. A Samsung Heavy Industries arra számít, hogy az új gyár segítségével lerövidítheti a szállítási időt és jobban ki tudja elégíteni a cseppfolyósított földgázszállító hajók iránti fellendülő keresletet.

Hirdetés

A modellalapú rendszertervezés bevezetésével a Samsung Heavy Industries kifinomultabb és fenntarthatóbb hajókat tervezhet, amelyek több automatizálást, új rendszereket és meghajtásokat, valamint nagyobb biztonságot és ellenőrzést igényelnek. Az MBSE - amely a közlekedési és mobilitási, a repülőgépiparban és a csúcstechnológiai iparágakban már szabványos termékfejlesztési módszer - lehetővé teszi a Samsung Heavy Industries számára, hogy megerősítse versenyképességét a hajófejlesztésben.

"Az automatizálási rendszerek bizonyítottan minden iparágban nagymértékben befolyásolják az üzleti hatékonyságot. Egy intelligens hajógyár a hajóépítő iparban is segít csökkenteni az építési költségeket és javítani a hajók minőségét. Azt tervezzük, hogy felgyorsítjuk az innovációt a hajóépítésben" - mondta Jung Nam Lee, a Samsung Heavy Industries igazgatója.

A Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE platformján alapuló intelligens hajógyár egy egyedi "digitális szálat" fog támogatni. Ez integrálja a különböző adatforrásokat és a valós idejű üzemeltetési információkat. Az innovációk számára új környzetet hoznak létre azzal, hogy összekapcsolják a hajók virtuális ikertestvéreit a hajógyár virtuális ikertestvéreivel. Emellett mesterséges intelligenciával automatizálják és szabványosítják az üzleti folyamatokat, valamint optimalizálják a tervezést és a műveleteket a hajógyáron belül. A rendszer az ellátási lánc figyelembevételével intelligens innovációkat tesz lehetővé mind a gyártási módszerekben, mind a gyártás végrehajtásában - közölte a Dassault.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.