Hirdetés
. Hirdetés

A Google olyat tesz, ami minden weboldalt fenyeget

|

A Google kereső megszünteti azoknak a weboldalaknak az indexelését, amelyek néhány napnál tovább nem érhetők el. Ez azt jelenti, hogy hiába keresünk rá egy adott tartalomra, amely az adott weboldalon található, a kereső nem fogja feldobni a találatot.

Hirdetés

Ezt az eljárást John Mueller, a Google keresési szóvivője ismertette egy online szakmai beszélgetésen azután, hogy egy SEO-szakember megkérdezte tőle, hogyan tudja minimalizálni a keresési rangsorokra gyakorolt hatást, miközben ügyfele weboldala több mint egy hétig nem elérhető. A szakértő válaszából kiderült, hogy nem lehet egy hétre leállítani egy weboldalt anélkül, hogy az ne lenne negatív hatással a SEO-ra és a keresési rangsorokra.

Ha egy weboldal oldalai elérhetetlenné válnak, akkor csak napok kérdése, és elkezdődik az deindexelésük - mondta Mueller. De egy alternatív módszert is javasolt a tervezett leállások kezelésére, ami azonban még mindig nem garantálja, hogy rövid távon nem éri kár a tartalomszolgáltatót.

Hirdetés

"Egy körülbelül egynapos kiesés esetén az 503-as eredménykód használata nagyszerű módja annak, hogy jelezzük, hogy vissza kell néznünk. De néhány nap elteltével azt gondoljuk, hogy ez egy állandó eredménykód, és úgy gondoljuk, hogy az oldalak egyszerűen eltűntek, és törölni fogjuk őket az indexből. Aztán amikor az oldalak visszatérnek, újra feltérképezzük őket, és megpróbáljuk újra indexelni őket. De lényegében ez alatt az idő alatt valószínűleg sok oldalt törlünk a weboldalról az indexünkből. De elég jó esély van arra, hogy hasonló módon vissza is jönnek, de ez nem mindig garantált" - közölte.

A legfontosabb tanulság az, hogy a hosszabb leállás hatása hosszabb ideig tart, mint a kiesés időtartama. Az oldalak nem fognak azonnal visszatérni, és amikor visszatérnek, akkor a keresési rangsorokban erős ingadozások várhatók, mielőtt minden rendeződik.

Tehát bármikor, amikor néhány napnál hosszabb kiesés van, feltételezhető, hogy legalábbis átmenetileg nagyon erős ingadozások lesznek tapasztalhatók, és egy kis időbe telik, amíg visszaáll az oldal helyezése. Ezért a szakértő szerint jobb elkerülni, hogy teljes kiesésre kerüljön sor.

Mueller szerint erre az egyik megoldás az, hogy létrehozzák a webhely egy statikus változatát, amelyre a felhasználókat át lehet irányítani, amíg a fő webhely nem elérhető. Ha azonban lehetséges, a legjobb, hogy a kiesés egy napnál rövidebb ideig tartson.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.