Hirdetés
. Hirdetés

A légitársaságok globális digitalizációja egyre inkább előre halad

|

Az iparágban egyre nagyobb teret nyernek a légitársaságok egyedi problémáinak megoldására szakosodott újgenerációs technológiát alkalmazó, hiánypótló startupok.

Hirdetés

A légitársaságok globális digitalizációs piacáról készített elemzést a Frost & Sullivan piacelemzőcég. Eszerint a világ nagy légitársaságai elkötelezték magukat, hogy a következő évtizedben informatikai infrastruktúrájuk nagy részét felhőalapra állítják át. "Az érintésmentes utasélmény növelése, a belső folyamatok optimalizálása, a személyre szabott ügyfélkapcsolat javítása és a járulékos bevételek növelése (amelyek olyan szolgáltatásokból származnak, mint a poggyászdíjak és az ülésválasztás) a légitársaságok digitalizációs piacának néhány fő mozgatórugója, amely a becslések szerint 2030-ra eléri a 35,42 milliárd dollárt, és 2025-re meghaladja a pandémia előtti szintet" - állítják a szakértők.

Regionális szempontból az ázsiai-csendes-óceáni térség várhatóan 2030-ban is a legnagyobb bevételt termelő régió marad, míg Észak-Amerika lesz a leggyorsabban növekvő piac. Azok a hagyományos légitársaságok, amelyek a járvány előtt a munkaterhelésük felhőbe való átállításának különböző fázisaiban voltak, várhatóan folytatják a folyamatot, amint az iparág kezd helyreállni. Az új légitársaságok és az induló vállalkozások megkerülik a hagyományos infrastruktúrát a nyílt architektúra és a felhőalapú számítástechnika felé fordulva.

Hirdetés

"A technológiai cégek, az utazási startupok és az utazási ökoszisztéma többi résztvevője közötti fejlesztések megváltoztatják a légitársaságok digitalizációjának helyzetét" - mondta Abhilash Varkey Abraham, a légiközlekedési és védelmi piac vezető elemzője a Frost & Sullivannél. A kutató kifejtette: "Az elkövetkező évtizedben a technológiai óriások várhatóan jelentős szerepet játszanak majd abban, hogy a légitársaságok és ezek nagy informatikai szolgáltatói lehetővé tegyék a munkaterhelés felhőinfrastruktúrára való átállását. Az iparágban egyre nagyobb teret nyernek a légitársaságok egyedi problémáinak megoldására szakosodott újgenerációs technológiát alkalmazó, hiánypótló startupok."

Abhilash szerint a következő generációs technológiák fejlesztése és bevezetése, a nagy mennyiségű adat összegyűjtésére és elemzésére való felhasználása átalakítja az iparág folyamatait. Ebben része lesz a fogyasztói technológia gyors fejlődésének, valamint a dolgok internetének, a big datának és a gépi tanulásnak is.

A digitalizációra való fokozott összpontosítás, a hardverfejlesztések, a szoftverszolgáltatások költségcsökkentése és az as-a-service üzleti modellek jövedelmező növekedési kilátásokat kínálnak a légiközlekedési digitalizációs piac szereplői számára. Többek között az alábbi területeken várható jelentős fejlődés:

  • A zavarok kezelése és az üzemanyag-optimalizálás a jobb működési hatékonyság érdekében: A digitális megoldások segíthetnek a szabálytalan működésből eredő pénzügyi veszteségek körülbelül 50 százalékos csökkentésében, ami jelentős célpiacot jelent a digitális megoldások szolgáltatói számára.
  • Nagy adatplatformok a jobb üzemeltetéshez és árusításhoz: A meglévő infrastruktúrába integrált adatplatformok javítani fogják a légitársaságok szegmentálási módszereit és marketingstratégiáit.
  • Kiberbiztonság a robusztus működési ellenálló képességért: A blokklánc-technológia számos esetben alkalmazható, többek között a biztonságos személyazonosság-kezelés, a biztonságos adattokenizálás, a légitársaságok karbantartását szolgáló intelligens szerződések és a tanúsítás racionalizálása területén.
  • A munkaterhelés felhőbe történő migrációja a skálázhatóság és a költséghatékonyság érdekében: A szállítóknak és rendszerintegrátoroknak az alapvető infrastruktúra- és migrációs szolgáltatások mellett a digitális szolgáltatások portfólióját is ki kell alakítaniuk. Ez lehetővé teszi a légitársaságok számára, hogy igényeik változása szerint válasszanak megoldásokat.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.