Hirdetés
. Hirdetés

A magyarok rengeteg kriptopénzt kalapáltak össze, ami mégis csak a sor végére elég

|

Kína az egyetlen a nagy országok közül, ahol nem tapasztaltak hatalmas nyereséget.

Hirdetés

Az Egyesült Államok kriptopénz-befektetői közel 47 milliárd dollárnyi nyereséget realizáltak 2021-ban, ami hatszorosa annak, amennyi a második helyen végző briteknek sikerült - írja a Cointelegraph.

A Chainalysis jelentése szerint az Egyesült Államok kripto befektetői 2021 folyamán rekordösszegű, 46,9 milliárd dolláros realizált nyereséget halmoztak fel, amivel messze vezetik a világ többi részét. Az USA-t elég nagy távolsággal követi az Egyesült Királyság 8,1 milliárd dollárral és Németország 5,8 milliárd dollárral.

Hirdetés

A jelentés a kriptopénzek igen széleskörű globális elterjedésével egyidőben készült. Az Egyesült Államokban hatalmas növekedés tapasztalható mind az elfogadás, mind pedig a realizált nyereségek terén. A 2021-re becsült teljes nyereség 476 százalékkal nőtt az előző évi 8,1 milliárd dollárhoz képest.

Külön is megemlítették azokat az országokat, amelyek előkelőbb helyet szereztek maguknak, mint amit a "hagyományos" gazdasági rangsorban betöltenek. Például annak ellenére, hogy Törökország globálisan a GDP alapján a 11. helyen áll, a realizált kriptonyereség alapján a hatodik helyre került.

Kína az egyetlen a nagy országok közül, ahol nem tapasztaltak meg olyan hatalmas nyereséget, mint a további nagyoknál. Kína teljes becsült realizált kriptopénznyeresége 5,1 milliárd dollár volt2021-ben, szemben a 2020-as 1,7 milliárd dollárral, ami 194 százalékos éves növekedési ütemnek felel meg. Ez azonban még mindig lenyűgöző növekedés, figyelembe véve a kiterjedt kriptotilalmakat, amelyeket 2021-ben fokozatosan vezettek be Kínában.

A világ legnépesebb országának eredménye azonban elhalványul például az Egyesült Királyság és Németország mellett, amelyek tavaly 431, illetve 423% százalékos növekedést értek el.

Egy másik figyelemre méltó trend az Ethereum (ETH) teljes nyereségének növekedése volt, melynek köszönhetően az ETH befektetők világszerte összesen 76,3 milliárd dollárt váltottak ki, ezzel megelőzve a Bitcoint (BTC), a legmagasabb realizált nyereségű kriptoeszközök között 2021-ben. A Bitcoin azonban még mindig jól teljesített, a globális kripto befektetői közösség 74,7 milliárd dollárnyi nyereségre tett szert 2021 folyamán.

A TOP50-es listán Magyarország a 49. mintegy 608 millió dollárral. Ennek zömét a világtendenciának megfelelően fele-fele részben az ETH és a BTC adja.

Térségünkben Ukrajna a 14. (2,772 milliárd dollár), Csehország a 19. (1,940 milliárd dollár), Lengyelország a 22. (1,8 milliárd dollár), Ausztria a 29. (1,232 milliárd dollár), Szlovákia a 35. (1 milliárd dollár), Bulgária a 37. (975 millió dollár), Románia a 43. (722 millió dollár), Szlovénia pedig a 48. (615 millió dollár). Hogy a kriptojövedelemek nagyságának inkább a szabályozáshoz és a kulturális közeghez van köze, azt jól mutatja, hogy a TOP50-es sor vége felé találunk olyan gazdag országokat is, mint például Dánia (45. 690 millió dollárral) vagy az Egyesült Arab Emirátusok (46. 642 millió dollárral).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.