Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft Copilot a ChatGPT segítségével átalakíthatja az irodai életét

|

A Microsoft gyorsan bővíti ChatGPT-alapú mesterséges intelligencia eszközének jelenlétét a termékeken belül, és most egy új Copilotot, segédpilótát épít be az Office csomagjába.

Hirdetés

A Word, az Excel, a PowerPoint, a Teams és az Outlook online változatai - amelyek a Microsoft 365 ernyője alatt találhatók - hamarosan Copilot-integrációt kapnak. A Microsoft szerint a Copolit képes lesz összefoglalni egy Teams megbeszélés legfontosabb pontjait, segíteni fog az e-mailek megfogalmazásában, és beleássa magát az Excel táblázatokba, hogy összefoglalókat és adattáblázatokat húzzon ki belőle. Tehát a Copilotot megkérdezhetjük majd bizonyos tanulságokról - például a legjövedelmezőbb termékekről -, és megerősítő információkat kaphatunk.

A Copilot elvégzi a kulimunkát is, amikor PowerPoint prezentációkat készít egy meglévő dokumentumból, például egy sajtóközleményből és a csatolt képekből. Továbbá a Microsoft 365 felhasználók képesek lesznek Word-dokumentumot készíteni a meglévő fájlok adatainak felhasználásával, beleértve a Powerpoint prezentációkat, más dokumentumokat és a korábbi Teams-értekezletek jegyzeteit. A dokumentumot abból lehet majd megtartani vagy finomítani.

A felhasználók ilyet is kérhetnek majd a Copilottól: "Készíts fel a közelgő megbeszélésemre!", persze a kapcsolódó dokumentumok összegzésével. A Microsoft szerint ezeknek a feladatoknak az automatizálása lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy a valóban fontos munkaterületekre koncentrálhassanak. Azt állítja, hogy a Copilot a kreativitás felszabadításával, a termelékenység felszabadításával és a készségek fejlesztésével átalakítja a munkavégzést.

A Microsoft blogbejegyzésében azt írja: "Mindannyian szeretnénk a munkánknak arra a 20 százalékáta összpontosítani, ami valóban számít, de időnk 80 százalékát olyan elfoglaltságok emésztik fel, amelyek megakasztanak minket ebben. Most a terhet átvállalja a mesterséges intelligencia. A hosszú e-mail szálak összegzésétől a javasolt válaszok gyors megfogalmazásáig, az Outlookban található Copilot segítségével percek, nem pedig órák alatt tisztíthatjuk ki postaládát.

Hirdetés

"A Copilot in Teams segítségével pedig minden megbeszélés produktív megbeszéléssé válik. A program képes összefoglalni a legfontosabb vitapontokat - beleértve, hogy ki mit mondott, és azt, hogy az emberek hol vannak egy véleményen, és hol nem -, illetve cselekvési pontokat javasol, valós időben, a megbeszélés során" - a vállalat szerint. A Microsoft állítja, hogy a Copilotot használó GitHub-fejlesztők 88 százaléka szerint produktívabbak, 74 százalékuk pedig azt mondta, hogy így lehetőségük nyílt arra, hogy a számukra kielégítőbb munkára koncentráljanak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.