Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft leállítja az ipari metaverzum csapatát egy bejelentés miatt

|

A technológiai óriás Microsoft bezárta Industrial Metaverse Core csapatát, egy négy hónapos kezdeményezést, amelyet azért hoztak létre, hogy segítse az ügyfeleket a metaversum ipari környezetben történő használatában.

Hirdetés

A Microsoftnál belsőleg Project Bonsai néven ismert, 2022 októberében indult Industrial Metaverse Core csapat hivatalosan is megszűnik - jelentette a The Information, az információ forrásaként egy "az ügyet közvetlenül ismerő személyre" hivatkozva.

A csapat azon dolgozott, hogy a mesterséges intelligencia és a digitális technológiák felhasználásával hogyan lehetne lehetővé tenni a felhasználók közötti interakciót optimalizált eszközök, helyek, fizikai javak berendezések és folyamatok segítségével. A Microsoft a hírek szerint mintegy 100, a projekten dolgozó alkalmazottat is elbocsátott annak az egész vállalatra kiterjedő tervnek a részeként, amelynek keretében 10 ezer alkalmazottól válnak meg.

A technológiai óriás mostani lépését állítólag a prioritások megváltozása indokolta. A Microsoft mostantól a rövidebb távú projektekre akar összpontosítani azokkal szemben, amelyeknek hosszabb időre van szükségük a bevételek generálásához. A Microsoft Industrial Metaverse Core csapata már több nagy ügyfelet is megnyert az ipari metaverzum térben, köztük a Coca-Colát és a Mercedes Benzt. Ennek ellenére a projektet leállították. A Microsoft azonban közölte, hogy továbbra is elkötelezett marad, és biztosította az ügyfeleket, hogy nem változik a támogatás módja, amit a vállalat nyújt.

Hirdetés

"A Microsoft továbbra is elkötelezett az ipari metaverzum mellett. Fókuszunkat az ipari metaverzum azon területeire összpontosítjuk, amelyek a legfontosabbak ügyfeleink számára, és nem fognak változást tapasztalni abban, hogy miként támogatjuk őket. A jövőben további információkat fogunk megosztani" - mondta a redmondiak szóvivője.

A Microsoft Industrial Metaverse Core csapatának megszűnéséről szóló híreket megelőzően a techóriás által felvásárolt AltspaceVR közösségi virtuális valóság platform, az AltspaceVR bejelentette, hogy március 10-én leáll. "Ahogy a jövőbe tekintünk, úgy látjuk, hogy a VR lehetőségei a fogyasztókon túl az üzleti életre is kiterjednek, és most még nagyobb célunk van: a metaverzumban az immerzív élmények nyitottabb, elérhetőbb és biztonságosabb változata" - áll az AltspaceVR közleményében.

"Ennek elérése érdekében meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy 2023. március 10-én leállítjuk az AltspaceVR platformot, és a Microsoft Mesh által támogatott immerzív élmények támogatására helyezzük át a hangsúlyt" - tette hozzá a közlemény.

Különböző iparágak nagy nevei már megmártóztak a metaverzumban, amelyet ágazatként 2022-ben 100,27 milliárd dollárra értékeltek, és az előrejelzések szerint 2029-re exponenciálisan, 1527,55 milliárd dollárra nő az értéke. Bár az iparág még gyerekcipőben jár, az Amazon, az Alphabet és a Meta (korábban Facebook), az NVIDIA és az Apple óriáscégek (és sokan mások) nagy összegeket fektettek saját metaverzum platformjaik kiépítésébe - írja az IB Times.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.