Hirdetés
. Hirdetés

A Nissan és a NASA mindent megváltoztató e-autó akkumulátorokat tervez

|

A Nissan a NASA-val közösen dolgozik egy új típusú akkumulátoron az elektromos járművek számára, amely gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb töltést ígér.

Hirdetés

A teljesen szilárdtest-akkumulátor a Nissan szerint a jelenleg használt lítium-ion rendszer helyébe lép. A terméket 2028-ban vezetik be, és 2024-ben kezdődnek vele az üzemi kísérletek. Az új fejlesztésű energiatároló elég stabil ahhoz, hogy pacemakerekben is használják. Amikor elkészül, körülbelül fele akkora lesz, mint a jelenlegi akkumulátor, és néhány óra helyett 15 perc alatt töltődik fel teljesen.

Az amerikai űrprogrammal, valamint a San Diego-i Kaliforniai Egyetemmel való együttműködés különböző anyagok tesztelését foglalja magában. A NASA-nak és a Nissannak is ugyanolyan típusú akkumulátorra van szüksége - közölte Kazuhiro Doi, a vállalat alelnöke.

Hirdetés

A Nissan és a NASA az úgynevezett "eredeti anyaginformatikai platformot", egy számítógépes adatbázist használnak a különböző kombinációk tesztelésére, hogy kiderüljön, mi működik a legjobban a több százezer anyag közül. A cél az, hogy elkerüljék az olyan drága anyagok használatát, mint a ritka fémek, amelyek a lítium-ion akkumulátorokhoz szükségesek.

A Nissan számít a Leaf elektromos autóval kapcsolatos történelmi tapasztalataira is, amely 2010-ben került először a piacra, és amelyből több mint félmillió darabot adtak el világszerte, bár az újakkumulátor-technológia más - mondták a vállalat szakemberei.

Más autógyártók, köztük a japán rivális Toyota Motor Corp., valamint a német Volkswagen és az amerikai Ford Motor Co. és General Motors Co. autógyártók is dolgoznak a teljesen szilárdtest akkumulátorokon. Nemrégiben a General Motors és a Honda közölte, hogy együtt dolgoznak a következő generációs elektromos járműveken.

Kunio Nakaguro, a Nissan ügyvezető alelnöke azonban azt mondta, hogy a Nissan rendkívül versenyképes, és hogy az általa kifejlesztett akkumulátor "a játék megváltoztatását" ígéri.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.