Hirdetés
. Hirdetés

A robotsebészet hazai sikertörténete: túl az 1000. műtéten az Országos Onkológiai Intézetben

|

Az ilyen jellegű műtétek kisebb beavatkozással, így kevesebb fájdalommal és szövődménnyel járnak.

Hirdetés

2024. február első hetében az Országos Onkológiai Intézet elérte az ezret meghaladó robot-asszisztált műtétszámot. Ez a mérföldkő nem csupán az intézet, de az egész magyar onkológia számára jelentős előrelépést jelent, kiemelten a daganatsebészeti szakmák területén - jelentette be az Országos Onkológiai Intézet.

A robot-asszisztált beavatkozások az urológiai, nőgyógyászati, hasi sebészeti és mellkassebészeti területeken történtek.

Hirdetés

A robotsebészet számos előnnyel jár a hagyományos, nyílt és laparoszkópos sebészeti technikákhoz képest. A robotkarok precízebb mozgást tesznek lehetővé, ami minimalizálja a műtéti hibák esélyét. A robotsebészeti beavatkozások kisebb bemetszéseket igényelnek, ami kevesebb traumával jár a betegek számára. A kisebb bemetszések és a precízebb beavatkozások miatt a betegek gyorsabban gyógyulnak. A robotsebészeti beavatkozások kevesebb fájdalommal és szövődménnyel járnak. A gyorsabb gyógyulásnak köszönhetően a betegek rövidebb időt töltenek a kórházban.

Az Országos Onkológiai Intézet és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház együttes tapasztalatával elsőként biztosítja Magyarországon a robotsebészeti képzés minden feltételét.

Mint ismeretes, az első robotasszisztált műtétet 2021. január végén végezték el az onkológiai intézetben, a program célja 200-200 beavatkozás elvégzése volt 2023 közepéig

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.