Hirdetés
. Hirdetés

A Sanofi újabb milliárd dolláros MI gyógyszerkutatási megállapodást írt alá

|

A Sanofi gyógyszeripari vállalat bejelentette legújabb hatalmas MI gyógyszerkutatási megállapodását, ezúttal az Insilico Medicine startup céggel. Az együttműködés értéke akár 1,2 milliárd dollár is lehet.

Hirdetés

A kutatási együttműködés a Sanofi több más nagy értékű MI gyógyszerkutatási partnerségi bejelentését követi: augusztusban az Atomwise-zal; tavaly januárban az Exscientia-val való partnerség bővítéssel; és egy éve az Owkinba történő tőkebefektetéssel lépett ebbe az irányba a párizsi központú vállalat.

Júniusban a Sanofi kutatási platformokért felelős globális vezetője, Matt Truppo azt mondta, hogy ezeknek az MI-kollaborációknak a célja a gyógyszerfejlesztési határidők "néhány évvel" való csökkentése, ami viszont a költségeket csökkenti. A Sanofi megállapodása a végponttól végpontig terjedő MI platformra összpontosít

Az Insilico sajtóközleménye szerint a gyógyszeripari vállalatok két irányba mozdulnak el: "Vagy leépítik az AI-szoftverprojektjeiket és egész részlegektől szabadulnak meg, vagy a Sanofihoz hasonlóan megduplázzák az innovatív technológiát, azaz vezető biotechnológiai cégekkel partnerséget kötnek, hogy új terápiákat fejlesszenek ki az MI segítségével".

Hirdetés

A közlemény szerint a Sanofi-szerződés többéves, több célpontra kiterjedő stratégiai kutatási együttműködés, amely az Insilico Medicine MI platformját, a Pharma.AI-t használja fel az akár hat új célpontra vonatkozó gyógyszerjelöltek fejlesztésére.

A Sanofi összesen legfeljebb 21,5 millió dollárt fizet az Insilico Medicine-nek, hogy kihasználhassa a Pharma.AI előnyeit, és hozzáférhessen egy interdiszciplináris gyógyszerkutató tudósokból álló csapathoz, amely kiváló minőségű vezető terápiás vegyületeket azonosít, szintetizál és fejleszt a fejlesztési jelölt szakaszig. A további kifizetések összege meghaladhatja az 1,2 milliárd dollárt.

A VentureBeatnek adott nyilatkozatában Dr. Frank Nestle, a Sanofi globális kutatási vezetője és tudományos igazgatója elmondta, hogy a Sanofi "elkötelezett az AI-alapú gyógyszerkutatás iránt". Az Insilico Medicine szerinte a terület egyik legfontosabb vezetője. "A szoros együttműködéstől azt várjuk, hogy szinergiát érünk el és felgyorsítjuk a gyógyszerkutatásokat, hogy a Sanofi Biomedikai Kutatóintézetben (SIBR) Kínában előremozdítsuk a feltörekvő gyógyszercsaládunkat" - mondta.

Alex Zhavoronkov, az Insilico alapítója és vezérigazgatója szerint az együttműködés fő célja, hogy "a lehető leggyorsabban minél több hatékony terápiás készítményt juttassunk el a betegekhez világszerte". A Sanofi-partnerség - közölte a VentureBeatnek küldött e-mailben - "segít elérni ezt a célt".

A hongkongi székhelyű Insilico Medicine MI-platformjai mély generatív modelleket, megerősítő tanulást, transzformátorokat és más modern gépi tanulási technikákat használnak "új célpontok felfedezésére és új, kívánt tulajdonságokkal rendelkező molekulaszerkezetek tervezésére". A sajtóközlemény szerint megoldásai segítettek innovatív gyógyszerek felfedezésében és kifejlesztésében a rák, a fibrózis, az immunitás, a központi idegrendszeri (CNS) betegségek és az öregedéssel kapcsolatos betegségek esetében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.