Hirdetés
. Hirdetés

A technológiai platformok kritikusak a kisvállalkozások növekedésében

|

Az elemzés szerint, amikor a kisvállalkozások technológiát használnak, az kézzelfogható gazdasági előnyökkel jár.

Hirdetés

A technológiai platformokat használó kisvállalkozások jobban teljesítenek társaiknál, és optimistábban tekintenek a jövőbe. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara egy új, országos szintű felmérést és gazdasági elemzést tett közzé, amely a technológiai platformok kisvállalkozásokra és a gazdaságra gyakorolt hatását méri. (Jegyezzük meg, hogy az USA-ban kisvállalati körbe tartoznak még olyan cégek is, amelyek nálunk nagyvállalatok lennének.)

A Teneo által végzett elemzés megállapította, hogy a különböző technológiai platformok nem csak abban játszanak döntő szerepet, hogy a kisvállalkozóknak segítsenek elindítani, működtetni és növelni vállalkozásukat - valamint túlélni a gazdasági zavarokat -, hanem abban is, hogy azok a kisvállalkozások, amelyek teljes mértékben alkalmazzák a technológiát, jobban versenyeznek társaiknál és optimistábban tekintenek a jövőbe. 

Hirdetés

"A történelmi infláció és a két negyedéves negatív gazdasági növekedés ellenére a kisvállalkozók újra és újra bizonyították, hogy ellenállóak, részben az olyan technológiai platformok segítségével, mint a digitális reklám, az üzleti szoftverek és a szállítási alkalmazások, amelyek a működési hatékonyságot és az ügyfelekhez való jobb hozzáférést biztosítják" - mondta Jordan Crenshaw, az Amerikai Kamara technológiai elkötelezettségi központjának alelnöke.

Az elemzés szerint, amikor a kisvállalkozások technológiát használnak, az kézzelfogható gazdasági előnyökkel jár. A technológiai platformokat használó kis cégek közvetlenül több mint 99,8 millió munkahelyet tartanak fenn vagy támogatnak az Egyesült Államokban, és évente 17,7 billió dollárral járulnak hozzá a gazdasághoz. 

A mai kisvállalkozások tulajdonosainak 93 százaléka számolt be arról, hogy legalább egyféle technológiai platformot használ vállalkozásának működtetéséhez, és az átlagos tulajdonosok három különböző platformot használnak. Közülük 85 százalék számolt be arról, hogy a technológiai platformok segítettek vállalkozásuk beindításában és működtetésében, 94 százalék pedig arról, hogy a technológia segíti őket vállalkozásuk hatékonyabb működtetésében. 

Az amerikai kisvállalkozások tulajdonosainak 86 százaléka úgy véli, hogy a technológiai platformok segítettek vállalkozásuk túlélésében a COVID-19 során, és 87 százalékuk szerint a technológia segített nekik növekedni a kihívásokkal teli körülmények között. 

Azok a kis cégek, amelyek több technológiai platformot építenek be működésükbe, nagyobb valószínűséggel tapasztalnak növekedést az értékesítésükben, a nyereségükben és a foglalkoztatásukban is 2020 óta. Az legalább 6 technológiai platformot használók 84 százaléka tapasztalt nyereségnövekedést, 82 százalékuk az értékesítés növekedését, és 74 százalékuk növelte a foglalkoztatottságát, sokkal magasabb arányban, mint azok, amelyek csak 1 vagy egyetlen platformot sem használtak.

A gazdasági előnyök mellett a kisvállalkozók személyes előnyöket is látnak. A kisvállalkozó tulajdonosok közel kilenc tizede (88%) szerint a technológiai platformok használata segít abban, hogy több örömet találjanak vállalkozásuk működtetésében, és 80 százalékuk egyetért azzal, hogy ez segít abban, hogy több időt tudjanak vállalkozásukon kívül a családjukkal tölteni. 

Ami a jövőt illeti, a kisvállalkozások 89 százaléka nagyon vagy kissé optimista, és ez a hit a technológia felhasználása alapján erősödik. A technológiát (6 vagy több platformot) leginkább alkalmazó kisvállalkozások kétszer olyan valószínűséggel nagyon optimisták, mint azok, amelyeknél ez az arány alacsony (0-1 platform). A technológiák széles körét alkalmazó kisvállalkozások pedig gyorsabb növekedést várnak a következő két-három évben az ügyfélszerzéstől kezdve az értékesítésen és a foglalkoztatáson át a nyereségig minden téren, mint a kevesebb technológiát alkalmazó vállalkozások.  

Ennek eredményeképpen a legtöbb kisvállalkozás tervezi, hogy folytatja a technológia használatába történő beruházásokat: 83 százalékuk jelezte, hogy a következő két-három évben növelni fogja a technológiai platformok használatát az egész vállalkozásában, 63 százalékuk pedig a legfejlettebb technológiákat tervezi használni, a mesterséges intelligenciától a virtuális valóságig. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.