Hirdetés
. Hirdetés

A Tesla botok egyedi személyiséggel rendelkező társakká válhatnak Musk szerint

|

Állítólag a Teslánál fejlesztés alatt álló humanoid robotok válthatják fel a kutyákat, mint az ember legjobb barátját.

Hirdetés

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója a héten azt állította, hogy a vállalatának fejlesztés alatt álló humanoid robotjai a gazdájukhoz illő személyiséget alakíthatnak ki, és jó társak, valamint munkaerő lehetnének.

Miután a Lex Fridman Podcastban megkérdezték tőle, hogy a Tesla robotjai "barátként vagy asszisztensként" szolgálhatnának-e, és segíthetnének-e a magányosság leküzdésében, Musk így válaszolt: "Igen, szerintem a lehetőségek végtelenek".

Hirdetés

"Ez nem egészen a Tesla elsődleges küldetési irányába, a fenntartható energia felgyorsításába tartozik, de ez egy rendkívül hasznos dolog, amit tehetünk a világért" - folytatta, azt állítva azonban, hogy elsősorban olyan munkákat lát a robotokban, amelyek túlságosan veszélyesek vagy unalmasak az emberek számára.

"Szerintem a munka opcionális lesz. Rengeteg olyan feladatkör van, amit ha az emberek nem kapnának érte pénzt, nem csinálnák, mert nem feltétlenül szórakoztató" - jelentette ki Musk, példaként a mosogatást hozva fel. "Alapvetően, ha veszélyes, unalmas, folyamatos stresszt okozhat és hasonlók, akkor a humanoid robotok kezdetben ott jelentenék a legnagyobb hozzáadott értéket."

Visszatérve a robotbarátság témájára, Musk azt állította, hogy a Tesla robotjai potenciálisan "nagyon jó társak" lehetnek, és "idővel olyan személyiséget fejleszthetnek ki, amely egyedi".

Nem lenne minden robot egyforma, és ez a személyiség a tulajdonoshoz igazodva fejlődhetne ki.

Musk azt is felvetette, hogy a robotok tökéletlenségei, ahogy tanulnak és fejlődnek, emelhetik a személyes varázsukat, és olyanok lehetnek, mint a "Csillagok háborúja" R2-D2 és C-3PO robot-társai.

A Tesla Botot augusztusban jelentette be a vállalat, és Musk azt állította, hogy 2022-ben megépül egy prototípus.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.