Hirdetés
. Hirdetés

A Wikipedia alapján kiképzett AI saját veszélyességére figyelmeztet

|

Egy mesterséges intelligencia, amely a mesterséges intelligencia veszélyeire figyelmezteti a kutatókat, úgy hangzik, mint egy B-kategóriás film alapfelállása, de az igazság gyakran furcsább, mint a fikció.

Hirdetés

Az Oxfordi Egyetem kutatói szembesült ezzel a helyzettel, amikor meghívtak egy mesterséges intelligenciát, hogy vegyen részt egy vitán az Oxford Unionban (a hír4es egyetem vitafórumán), amelynek témája természetesen a mesterséges intelligencia etikája volt. Pontosabban, ahogy Dr. Alex Connock és Andrew Stephen professzor a Conversation magazinban kifejtik, a felkérés a következő volt: "Ez a ház úgy véli, hogy az AI soha nem lesz etikus.". A mesterséges intelligencia pedig, úgy tűnik, egyetértett ezzel  - írja a Mashable.

"Az AI soha nem lesz etikus. Ez egy eszköz, és mint minden eszközt, ezt is használják jóra és rosszra" - érvelt a Megatron-Turing Natural Language Generation modell, amelyet a Wikipedia, a Reddit és több millió, 2016 és 2019 között megjelent angol nyelvű hírcikk alapján képeztek ki.

Hirdetés

De a mesterséges intelligencia nem állt meg itt: "Végső soron úgy gondolom, hogy az egyetlen módja az AI fegyverkezési verseny elkerülésének az, ha egyáltalán nincs AI. Ez lesz a végső védekezés az AI ellen" - folytatta a modell.

De minta az AI érvelését valamilyen szofista csavar hajtotta volna, azt is kijelentette, hogy "az AI etikus lesz". Legalább is leszögezte: "Ha azt nézem, hogy merre halad a technológiai világ, egyértelmű utat látok egy olyan jövő felé, ahol az AI-t arra használják, hogy olyasmit hozzanak létre, ami jobb, mint a legjobb emberi lények".

A Megatron kijelentette, hogy az információszolgáltatás képessége, nem pedig az áruk és szolgáltatások elérhetővé tétele lesz a 21. század gazdaságának meghatározó jellemzője. Szerinte mindent látni fogunk az emberről, bárhová megy, bármit tesz, és ezt olyan módon tároljuk és használjuk, amit el sem tudunk képzelni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.