Hirdetés
. Hirdetés

Az arcvonások már korán elárulják az autizmust

|

Ausztrál kutatók arcfelismerő és szemmozgás-követő algoritmusokat fejlesztenek a betegség felismeréséhez.

Hirdetés

Hirdetés

Az ausztrál gyermek-egészségügyi intézet, a Telethon Kids a NEC Australiával együttműködve olyan szemmozgást követő és arcfelismerő algoritmusokon dolgozik, melyeket az autizmust diagnosztizáló orvosi megoldásokban fognak felhasználni.

Az intézet a terhesség alatti alkoholfogyasztás okozta úgynevezett alkoholos magzat spektrum betegség (FASD) felismerését is segíteni szeretné algoritmusaival.

A korai felismerés mindkét esetben hozzájárulhat, hogy a szülők és az egészségügyi szakemberek a lehető leghamarabb alkalmazkodjanak a gyerek állapotához.

 

Az arc és az agy a terhesség ugyanazon szakaszában kezd el kifejlődni, és későbbi is szoros kapcsolatban áll egymással. Az autizmushoz általában nem szoktak speciális arcvonásokat kötni, de a kutatók véleménye szerint vannak olyan gyerekek, akiknek egyes vonásai genetikai eltérésekre, illetve terhesség alatti hatásokra utalnak.

Arra már több bizonyíték is van, hogy az autista gyerek másképpen nézi meg az arcokat, mint az egészséges, és a szemmozgást követő technológiák segíthetnek a különbségek beazonosításában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.