Hirdetés
. Hirdetés

Az EU vizsgálódik a Broadcomnál a VMware licencelési módosításai miatt

|

A Broadcom változtatásokat jelentett be a VMware ügyfelei számára, hogy elhárítsa a kritikákat.

Hirdetés

Az EU trösztellenes szabályozó hatóságai amerikai Broadcom chipgyártót az újonnan felvásárolt VMware felhőalapú számítástechnikai vállalat licencfeltételeinek módosításáról kérdezik, miután számos uniós üzleti felhasználó és egy szakmai csoport panaszt tett.

Az EU versenyfelügyeleti hatósága közölte, hogy információkérést küldött a Broadcomnak az eset kivizsgálása érdekében.

"Az Európai Bizottság olyan információkat kapott, amelyek arra utalnak, hogy a Broadcom megváltoztatja a VMware szoftverlicencelésének és támogatásának feltételeit" - közölte egy szóvivő hétfőn.

A Beltug, a belga üzleti felhasználók szövetsége, valamint a francia Cigref, a CIO platform Nederland és a VOICE Germany a múlt hónapban az EU trösztellenes főnökéhez, Margrethe Vestagerhez, Thierry Breton uniós ipari vezetőhöz és Ursula von der Leyen bizottsági elnökhöz fordult panaszaival.

Hirdetés

A csoportok közös levélben panaszkodtak a Broadcom által bevezetett, az üzletpolitikában és a gyakorlatban bekövetkezett hirtelen változásokra, amelyek állítólag meredek áremelésekhez, a licencek újbóli összekapcsolásához, a licencek viszonteladásának tilalmához és az örökös licencek biztonsági feltételeinek fenntartásának megtagadásához vezettek.

A CISPE kereskedelmi szervezet, amelynek tagjai közé tartozik az Amazon és 26 kisebb uniós felhőszolgáltató, szintén panaszt tett a Broadcom ellen, amely állítólag egyoldalúan megváltoztatta az alapvető virtualizációs szoftverek licencfeltételeit.

A VMware egyes változtatásai már a Broadcom általi felvásárlása előtt is tervben voltak - mondta a Reutersnek egy, az ügyet közvetlenül ismerő személy. A Broadcom hétfőn változtatásokat jelentett be a VMware ügyfelei számára, hogy elhárítsa a kritikákat.

"Drasztikusan csökkentettük a VCF (VMware Cloud Foundation) árát, hogy elősegítsük az ügyfelek elégedettségét" - írta Hock Tan, a Broadcom vezérigazgatója egy blogbejegyzésben.

"A VCF magában foglalja az összes számítási, tárolási, hálózati, kezelési és támogatási képességet, amelyek felhőkön átívelő, egységes infrastruktúrát és működést biztosítanak, és a korábbi árképzéshez képest a listaár feléért kapható" - tette hozzá.

Elmondta, hogy a Broadcom a felhőszolgáltatók közötti árképzésének mérőszámát a magonkénti licencelésre egységesíti, és megszünteti a technikai akadályokat az ügyfelek számára, akik az onpremből a felhőbe költöznek, munkaterhelésüket az egyik felhőszolgáltatóról a másikra vagy vissza a helyben lévő adatközpontokba váltják.

A helyben telepített szoftver a vállalatok telephelyén telepített és futtatott számítógépekre vonatkozik, szemben a távoli létesítményben, például szerverfarmon vagy felhőben telepített szoftverekkel.

A VMware befejezi a 2018-ban megkezdett átállást az előfizetési modellre, amely a legfrissebb verzióhoz való hozzáférést, valamint a támogatást biztosítja egy meghatározott időtartamra, de ez nem érinti az ügyfelek meglévő, örökös licencek használatának lehetőségét - mondta Hock Tan.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.