Hirdetés
. Hirdetés

Az Európai Unió komoly vizsgálódásra készül a Teams videó- és üzenetküldő szolgáltatása miatt

|

Tisztességtelen összeköttetés.

Hirdetés

Az Európai Unió trösztellenes hatóságai azt tervezik, hogy vizsgálatot indítanak a Microsoft ellen a Teams video- és üzenetküldő szolgáltatás miatt - közölte a Politicóval az ügyet ismerő személyek.

A Slack 2020-as panasza alapján indított vizsgálat során a Microsoft ismét hivatalos uniós ellenőrzés alá kerülhet, több mint egy évtizeddel azután, hogy véget vetett egy hosszú trösztellenes vitának. Ez arról szólt, hogyan élt vissza erős szoftverszállítói pozíciójával, hogy új termékeket és szolgáltatásokat erőltessen a piacra. A tisztviselők arra a vádra összpontosítanak, hogy a Microsoft tisztességtelenül köti össze a Microsoft Teams-t és más szoftvereket a széles körben használt Office csomagjával.

Hirdetés

Az Európai Bizottság a vizsgálat gyors eszkalálását tervezi, és kifogásközlést készít, amelyben a vállalat magatartásával kapcsolatos versenyproblémákat fogalmazza meg. Az elmúlt hetekben kéréseket küldött a riválisoknak és az ügyfeleknek arról, hogy milyen bizonyítékokat tervez felhasználni - mondták a bennfentesek. Az ilyen "iratbetekintési" kérelmek gyakran a hivatalos vizsgálat megindítását követő kifogások elküldésének előzményei.

A Bizottság szóvivője azt mondta, hogy "a panasz értékelése folyamatban van". A Microsoftot külön-külön is célba vették már a felhőszolgáltatók trösztellenes panaszai a licencfeltételek és az Azure szolgáltatására vonatkozó állítólagos árukapcsolási gyakorlatok miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.