Hirdetés
. Hirdetés

Az IDC szerint hasít a kvantumszámítástechnika, egyre több a beruházás

|

Az összetett technológia, a készségbeli korlátok, a rendelkezésre álló erőforrások hiánya és a költségek még egyes szervezeteket visszatartanak a kvantumszámítási technológiába való befektetéstől.

Hirdetés

Az IDC új felmérésének eredményei szerint a kvantumszámítástechnikába történő beruházások várhatóan növekedni fognak a következő 24 hónapban. Az éves IT-büdzséjük több mint 17 százalékát erre a technológiára fordító szervezetek száma a 2021-es 7 százalékról 2023-ra várhatóan 19 százalékra emelkedik. Ezeket a beruházásokat azok a szervezetek hajtják majd végre, amelyek versenyelőnyre törekszenek a kvantumkomputerek alkalmazásával. Elsősorban az üzleti folyamatokat továbbfejlesztett AI-képességekkel, jobb biztonsággal és optimalizált algoritmusokkal kívánják javítani és felgyorsítani.

Az IDC szerint 2021 elején a kvantumszámítástechnológia iránt érdeklődő vállalatok egyötöde számolt be róla, hogy már jelenleg is használnak ilyen eszközt, kétharmaduk pedig arra számít, hogy a következő 18-24 hónapban kísérletezni fog ezzel a technológiával. Ez a növekedés annak köszönhető, hogy a globális vállalatok olyan felhőalapú platformokba fektetnek be, amelyek hozzáférést adnak valamilyen kvantumhardverhez és szoftverhez, kvantumszakértőket alkalmaznak, kvantumfejlesztőket képeznek, és új üzleti megoldások létrehozása érdekében együttműködnek a kvantumszolgáltatókkal.

Az összetett technológia, a készségbeli korlátok, a rendelkezésre álló erőforrások hiánya és a költségek még egyes szervezeteket visszatartanak a kvantumszámítási technológiába való befektetéstől. Ezeknek az aggályoknak az enyhítésére a technológiát szállítók, a kiválasztott felhőszolgáltatók és a független szoftvergyártók olyan kvantumfelhő-alapú megoldásokat kínálnak, amelyek lehetővé teszik a potenciális felhasználóknak, hogy kísérletezzenek a technológiával. A kvantumszámítási infrastruktúra mint szolgáltatás (QCIaaS), a platform mint szolgáltatás (QCPaaS) és a szoftver mint szolgáltatás (QCSaaS) ajánlatok együttesen hozzáférést tesznek lehetővé a kvantumkomputerekhez, alkalmazásokhoz, technikai támogatáshoz és egyéb erőforrásokhoz, amelyek szükségesek a kvantumos utazás megkezdéséhez.

Hirdetés

A műszaki és üzleti tanácsadási szolgáltatások is egyre népszerűbbek. Ezek a szolgáltatások segítenek az ügyfeleknek meghatározni a kvantumszámítási technológia bevezetésének értékét, kvantumalgoritmusokat fejleszteni és tesztelni, valamint rugalmasabbá válni a kvantumszámítás elterjedése utáni korszakban.

"A kvantumszámítástechnika felforgatja azoknak a cégeknek jövőjét, amelyek nagy mennyiségű adatot, mesterséges intelligenciát és gépi tanulást szeretnének használni a valós idejű üzleti intelligencia felgyorsítására és a termékfejlesztés innovációjára. Számos szervezet, számos iparágból már ma is kísérletezik ezekkel az új lehetőségekkel, hogy versenyelőnyre tegyen szert a közeljövőben" - mondta Heather West, az IDC infrastrukturális rendszerek, platformok és technológiák vezető elemzője. Szerinte a kvantumszámítástechnika iránt érdeklődő szervezeteknek nem szabad elriadniuk az ide történő befektetéstől, mivel ez a technológia valószínűleg az iparágban fel fogja forgatni a status quót.

"Bár a kvantumszámítástechnika még csak kialakulóban van, az érdeklődés, valamint a kvantumprojektekkel foglalkozó európai vállalatok száma folyamatosan növekszik. A leginnovatívabb cégek megértették, hogy a kvantumos üzleti felhasználási esetek azonosítását és fejlesztését azonnal el kell kezdeni. Ez a lendület tehát fokozatosan hozzájárul az évről évre növ ekvő tényleges európai kvantumszámítástechnikai piac kialakulásához" - jelentette ki Stefano Perini, az IDC vezető kutatási elemzője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.