Hirdetés
. Hirdetés

Az NFT-k a londoni művészeti galéria AI kiállításán a főáramba kerülnek

|

A kiállítás nem kizárólag az NFT-kre koncentrált, és nem minden kiállított mű volt NFT.

Hirdetés

A Londonban megrendezett Deeep AI Art Fair (mesterséges intelligencia művészeti vásár) az NFT-ket és a generatív művészetet mutatta be a mesterséges intelligencia művészetben betöltött szerepét vizsgáló alkotások mellett. Ezzel egyben új utat is nyitott az újonnan felvirágzó NFT-piac számára.

Az AI art és NFT vásárra október 14-17. között került sor, ahol a blokkláncokkal foglalkozó Decrypt magazinnak beszélt Jake Andrew képzőművész az NFT-kről (a digitális alkotások egyediségét szavatoló nem helyettesíthető tokenekről), amelyek a művészete életre keltésének eszközévé váltak.

Hirdetés

"Az a helyzet, hogy most létrehozhatsz valamit, ami nem statikus. Ezelőtt festhettél egy fizikai képet, ami nagyszerű, de nem közvetíti a zene energiáját, nem közvetíti az emberek hangjának energiáját. A festészetet szeretem, mindig is ez lesz a fő alkotási módom, de az NFT tér megnyitja ezt az új lehetőséget" - szögezte le Andrew.

"A mesterséges intelligencia művészet és az NFT-k már nem számítanak kiugró kuriózumnak és újdonságnak, mivel mára szilárd helyet foglalnak el a művészettörténetben, és folyamatosan forradalmasítják az értékesnek és gyűjthetőnek tekintett művészet kereteit" - osztozott Andrew optimizmusában az NFT-kkel kapcsolatban a Deeep társalapítója, Stephane Lebenson is.

A kiállítás nem kizárólag az NFT-kre koncentrált, és nem minden kiállított mű volt NFT. A kiállítás inkább a mesterséges intelligencia művészetben betöltött szerepének tágabb kérdését jelölte ki témájául, olyan művészeti alkotások bemutatásán keresztül, amelyeket vagy a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás segítségével hoztak létre, vagy amelyek az emberiség és a mesterséges intelligencia kapcsolatát ábrázolják.

Ilyen volt például az Obvious művészeti kollektíva, amelynek Edmond de Belamy portréját - amelyet teljes egészében mesterséges intelligencia generált - 432 500 dollárért adták el a Christie's 2018-as New York-i aukcióján.

"Az elmúlt néhány évben exponenciális fejlődésnek lehettünk tanúi a mesterséges intelligencia alapú művészet és az NFT-k területén. Felismerjük és elfogadjuk ezt a technológia által vezérelt művészeti mozgalmat, mint a művészet új határát, amely elképesztő lehetőségeket rejt magában" - tette hozzá. a Deeep társalapítója, Erin Lait egy nyilatkozatában.

De hogyan fogadják a hagyományos művészek ezt a feltételezett tech-vezérelt forradalmat az iparágukban? Jake Andrew például a hagyományos művészetből érkezett. A Decryptnek elmondta, hogy az NFT-k új kreatív eszközein kívül az NFT-közösség az iparág egyik legnagyobb vonzereje. "Az NFT-közösség őrült. Imádom. Ez a legbefogadóbb, legbefogadóbb tér, amelynek valaha is részese voltam" - mondta.

Andrew azt is elmondta, hogy az NFT-k segítenek a művészeknek új pénzforrásokat találni a karrierjük finanszírozására. "Az emberek évek óta megvásárolták a fizikai munkáimat, és most az NFT térbe költöznek, pénzügyileg az NFT-k egy teljesen más piacot nyitnak meg" - jegyezte meg.

Nyilvánvaló, hogy az NFT-k - és az AI generatív művészet -egy olyan technológiai aspektust képviselnek, amelyhez a hagyományos művészet útján nem feltétlenül tudnak csatlakozni a művészek. Bár Andrew szerint ezt a szakadékot könnyebb áthidalni, mint gondolnánk. "Minden olyan művészbarátom, aki nem az NFT-térben tevékenykedik, azt mondja, hogy nem értette, hogy mi ez, amíg nem beszéltünk vele. Szerintem ezeket a beszélgetéseket le kell folytatni az emberekkel" - vélekedett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.