Hirdetés
. Hirdetés

Az orosz Sberbank digitális pénzügyi eszközt állított elő saját blokklánc platformján

|

Oroszország legnagyobb bankja végrehajtotta az első digitális eszköz tranzakciót a blokklánc platformján.

Hirdetés

A Sberbank, Oroszország legnagyobb bankja, amely többségi állami tulajdonban van, végrehajtotta az első digitális pénzügyi eszköz tranzakciót saját blokklánc alapú platformján. Az orosz jegybank régóta szkeptikusan nyilatkozik a kriptovalutákkal kapcsolatban, de nyitottabb más digitális eszközök iránt, és az Atomyze Russia blokkláncplatformnak adta meg az első engedélyt a digitális eszközök cseréjére.

Hirdetés

A Sberbank ugyanis bejelentette, hogy elindította az okosszerződés-alapú blokkláncplatformját, és leányvállalatával, a SberFactoringgal végrehajtotta az első tranzakciót, egy 1 milliárd rubel (mintegy 15 millió dollár) értékű, háromhónapos futamidejű kibocsátás keretében.

"A platform elindítása és az üzemeltetői státusz elnyerése bankunk számos részlegének csapatmunkájának eredménye, szoros együttműködésben az Orosz Nemzeti Bankkal" - mondta a közleményben Anatolij Popov, a Sberbank igazgatótanácsának elnökhelyettese.

Popov elmondta továbbá, hogy a Sberbank blokklánc-laboratóriumában végzett kutatásokat - amelyeket eredetileg 2018-ban indítottak el - most ipari üzleti megoldásokba ültetik át.

"Úgy véljük, hogy a platformunk jó kilátásokkal rendelkezik, mivel a digitális formátum jelentősen felgyorsítja és egyszerűsíti a pénzügyi eszközök kibocsátásának folyamatát, és csökkenti a piacra lépés küszöbértékét" - mondta.

A Sberbank blokkláncplatformja kísérleti üzemmódban működik korlátozott számú felhasználó számára, de hamarosan a bank összes vállalati ügyfele csatlakozhat hozzá.

A jövőre nézve a bank azt is tervezi, hogy többféle pénzügyi eszköztípust indít a platformon.

A múlt hónapban Oroszország második legnagyobb bankja, a VTB leányvállalata, a VTB Factoring a Lighthouse fintech céggel partnerségben végrehajtotta első készpénzzel fedezett digitális pénzügyi eszköz tranzakcióját.

Oroszország a kriptopénz tranzakciók felügyeletének javításán dolgozik, és még az idén megkezdheti az iparág szabályozásának bevezetését - közölték tisztviselők a héten.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.