Hirdetés
. Hirdetés

Bezos elárulta, hány ember marad a Földön, a többiek mennek az űrbe - videó

|

Az emberiség az ipar nagy részét az űrbe költözteti, és csak néhány kiválasztottnak engedi meg, hogy a bolygónkon maradjon, amelyet természetes üdülőhellyé alakítanak át Jeff Bezos önfinanszírozó űrkutató szerint.

Hirdetés

Az Amazon-milliárdos lelkesen osztotta meg jóslatait arról, hogyan fog kinézni az emberi civilizáció a jövőben - és ő személyesen is hozzájárul ahhoz, hogy ez a jövő közelebb kerüljön - a Washingtonban megrendezett éves Ignatius Fórumon tartott előadásában.

Arra számít, hogy hatalmas, henger alakú, mesterséges gravitációt létrehozó, több millió lakos számára forgó űrkolóniák veszik át a legtöbb ipari termelés helyét. Eközben a Földet a mai amerikai nemzeti parkokhoz hasonló, korlátozott hozzáféréssel rendelkező természetvédelmi területté alakítják át.

Hirdetés

"Ez a hely különleges, nem tehetjük tönkre" - mondta bolygónkról az Amazon alapítója.

"Emberek milliói fognak idővel a Földről az űrbe költözni. És ez a Blue Origin víziója - emberek milliói dolgoznak az űrben" - mondta, saját cégére utalva.

"Évszázadok alatt az emberek többsége vagy nagy része már az űrben fog születni. Ez lesz az első otthonuk. Ezeken a kolóniákon fognak születni, ezeken a kolóniákon fognak élni. Lehet, hogy úgy látogatják majd a Földet, mint ahogyan a Yellowstone Nemzeti Parkot látogatjuk" - jósolta Bezos.

Azt mondta, hogy maguknak a kolóniáknak "lesznek folyói, erdei és vadon élő állatai", ami vitathatatlanul a futurológia területéről az optimista sci-fi felé terelte beszédét. Az Amazon hírhedten leleményes, ha arról van szó, hogy a termelékenység minden cseppjét kiszorítja a dolgozóiból.

Bezos a princetoni fizikus Gerard O'Neillre hivatkozott, aki 1976-ban az űrbéli lakóhelyek koncepcióját javasolta, mint inspirációs forrásra. Azt mondta, hogy az általa megjósolt terjeszkedés elkerülhetetlen, ha az emberiség fenntartható módon akar növekedni.

"Ez a Föld, mondjuk, 10 milliárd embert képes eltartani bizonyos mértékig. Nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy kitaláljuk, hogyan tehetnénk ezt meg anélkül, hogy a bolygót degradálnánk... A Naprendszer egy trillió embert is el tud tartani" - mondta.

A vállalkozó az esemény házigazdájának, Adi Ignatiusnak a kérdésére nem nyilatkozott arról, hogy szerinte ki dönti majd el, ki élhet a jövőben a Földön. Az azonban biztosra vehető, hogy egy olyan gazdag és befolyásos személy, mint Bezos, bekerülne a válogatásba. Az interjúban szóba kerültek a státuszából fakadó kiváltságok, amikor Bezos azzal dicsekedett, hogy sikerült elérnie egy cameo szereplést kedvenc sorozatában, a Star Trekben.

"Nem volt könnyű dolgom" - mondta a 2006-os "Star Trek: Beyond" című filmben való szerepléséről. "Ragaszkodtam egy beszélő szerephez, ami bonyolította az egész forgatókönyvet" - mondta.

A filmben Bezos földönkívüli protézist viselt, és egyetlen mondata volt: "Beszélj normálisan". Azt mondta, hogy "jól csinálta", ami nevetésre késztette a közönséget.

A Blue Originről szólva a milliárdos a repülés kezdeti időszakából származó csűrcsavargókhoz hasonlította cégét. Azt mondta, hogy a gazdag turisták szuborbitális repülésekkel "Föld-nagykövetekké" válnak, akik a bolygónk védelme érdekében az űrkutatás fokozása mellett fognak kiállni. Ez több forrást ad majd ahhoz, hogy az emberes űrutazás rutinszerűvé váljon, hasonlóan ahhoz, ahogyan a régi idők kétfedelű repülőgépeiből a mai utasszállító repülőgépek fejlődtek - mondta.

"A nehéz rész nem az űrutazás - azt a részét már az 1960-as években megoldották. Nem az újrafelhasználhatóság - az űrsiklóval ez is megoldódott. A nehéz rész az üzemeltetési újrafelhasználhatóság" - mondta. "Gyakorlatra van szükség ahhoz, hogy ez jól sikerüljön."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.