Hirdetés
. Hirdetés

Digitális újdonságok, technológiai forradalmak a 13. Infotér Konferencián!

|

Október 18-20. között idén is három napon át formálják a jövőt az információs forradalom úttörői Balatonfüreden.

Hirdetés

Az idei Infotér Konferencia címszavai: űrtechnológia a mezőgazdaságban, stratégiák az élelmiszer és energiaválság leküzdésére, 5G, kibervédelem, jövőálló technológiák, e-egészségügy, digitális oktatás és a média mint 4. hatalmi ág.

"Az űrszektor, mint téma, 3 éve folyamatosan megjelentik az Infotér Konferencián. A műholdak, a távközlés, az űrtechnológia szorosan összefügghet a digitalizációval"- mondja Kulcsár Sándor, az idei konferencia szakmai felelőse.

2018-tól az "Űrkutatás és Űrtevékenység" a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozik kiemelt szakmai területként. dr. Szijjártó Péter ebben az évben nevezte ki először Dr. Ferencz Orsolyát űrkutatásért felelős miniszteri biztosnak. Az Infotér Egyesület ezzel egy időben kezdett el foglalkozni az űrszektor és a digitális szektor közötti kapcsolatok, átfedések feltérképezésével.

A covid időszak alatt az űrszektor kiemelten teljesített, elindult számtalan magyar kezdeményezés, amelyekről érdemes beszélni. Az Infotér Konferencia 0. Space & Defense" napja erre kiváló lehetőség lesz.

Hirdetés

Az előadók között megtalálható Szalay-Bobrovniczky Kristóf Honvédelmi Miniszter, dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos továbbá az űrkutatás, űrtávközlés, illetve kapcsolódó tudományterületek elismert hazai- és nemzetközi szakemberei, akik az űrtechnológiák társadalmi-gazdasági előnyeiről és alkalmazásának kiugrási lehetőségeiről beszélnek majd. Emellett szó lesz a hazai kkv-k esélyeiről az űrszektorban, valamint a technológiák mezőgazdaságban való alkalmazásának módjairól is.

"A júniusi Infoparlament általában előre vetíti az őszi konferencia irányait is"- mondja Kulcsár Sándor, így az októberi két fő napon sem mehetünk el a kibervédelem és kiberhadivselés kérdései mellett, de szó lesz mesterséges intelligencia és a robotizáció témájáról is.

Szinte minden évben szóba kerül az államigazgatás és a digitalizáció kapcsolata. Idén sem lesz ez másként. A szakértő szerint egyre fontosabb kérdés például, hogy a fejlesztések révén, az adatok elemzésével, felhasználásával, hogyan lehet csökkenteni az államigazgatás költségeit.

A csütörtöki nap a fejlesztéspolitika jegyében telik, külön kiemelten foglalkozik a 2021-2027-es ciklus lehetőségeivel. A szervezők azt ígérik, hogy a meghívott előadókon keresztül igyekeznek bemutatni mindent, amit csak a konferencia kezdetéig tudni lehet e témáról.

"Idén néhány új fogalmat is ízlelgetünk majd"- tette hozzá Kulcsár Sándor. "Ezek az energia- és élelmiszerválság. Arra a kérdésre keressük a választ, hogy vajon a digitalizációban rejlik- e a megoldás?"

Ezekre a kérdésekre ma még nincsenek kész válaszok, a mi célunk, hogy az Infotér legyen a platform, ahol a közös gondolkodás végül elvezet minket a megoldásokhoz.

További részletek a konferencia weboldalán!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.