Hirdetés
. Hirdetés

Ez lesz a gépi tanulás öt legfontosabb újítása 2022-ben

|

A gépi tanulás (ML) alkalmazásai megvalósíthatóbbá, gyorsabban, hatékonyabban és pontosabban megoldhatóvá tették mindennapi feladatainkat.

Hirdetés

Az adattudomány által támogatott ML-applikációk, ha pontosan betanítják őket, sokkal hamarabb képesek elvégezni a feladatokat, mint az emberek. Idén újabb fejlesztési trendek várhatók, amelyek közül a legfontosabbak a következők.

Apró ML. Az apró ML használata során a mikrokontrollerek a legfontosabbak. Ezek a technológiák képesek úgy összezsugorítani a mélytanulási hálózatokat, hogy azok bármilyen kis hardveres rendszerben elférjenek. Az újonnan beágyazott gépi keretrendszerek lehetővé teszik a nagy teljesítményű AI-IoT eszközök hatékony működését.

Hirdetés

Quantum ML. Azt az interdiszciplináris területet nevezik így, ahol a kvantumszámítás keveredik a gépi tanulással. A kvantumtechnológiának ez az új jellemzője hatékonyan megkönnyíti például az űrkutatást, a nanorészecskék megértését és más fejlett kutatási területeken folyó munkát.

Auto ML. Ha olyan megoldások válnak hozzáférhetővé, amelyek nem támaszkodnak ML-szakértőkre és áthidalják a tudásbeli réseket, auto ML-ről beszélünk, amely egyszerűsítést kínál a gépi tanulási projekteken dolgozó adattudósok számára a sablonok használatával.

MLOps. Az MLOps eljárás az ML-megoldások olyan fejlesztésére fókuszál, hogy azokat a vállalatok a hatékonyság fokozása érdekében használhassák. Ennek során úgy automatizálják az adatmenedzsmentet és a nagyobb léptékű skálázást, hogy közben minimálisra szorítják vissza az emberi hibák lehetőségét.

Teljes körű mélytanulás. A Teljes körű mélytanulás (full stack deep learning) segít áthidalni a szakadékot az ML tanulófázisa és az AI-rendszerek valós világban történő bevetése között.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.