Hirdetés
. Hirdetés

IDC: az edge computing piaca 176 milliárd dollárosra nő 2022-ben

|

Elosztott, szoftveresen definiált és rugalmas.

Hirdetés

Az IDC előrejelzése szerint az edge computingra fordított világméretű kiadások 2022-ben elérik a 176 milliárd dollárt, ami 14,8 százalékos növekedést jelent 2021-hez képest. Az IDC Worldwide Edge Spending Guide című kiadványa szerint a vállalatok és a szolgáltatók hardverre, szoftverre és szolgáltatásokra fordított kiadásai az előrejelzések szerint 2025-ig tartják ezt a növekedési ütemet, amikor a kiadások megközelítik a 274 milliárd dollárt.

A piacelemző cég meghatározása szerint az edge a technológiával kapcsolatos, a központosított adatközponton kívül végrehajtott műveleteket jelenti, ahol az edge a csatlakoztatott végpontok és a központi IT-környezet közötti közvetítő szerepet tölti be. Jellemzően az edge elosztott, szoftveresen definiált és rugalmas.

Hirdetés

"Az edge computing továbbra is egyre nagyobb lendületet vesz, mivel a digitalizálást elsődleges szempontnak tartó szervezetek az adatközponton kívüli innovációra törekszenek" - mondta Dave McCarthy, az IDC felhő- és edge-infrastruktúra-szolgáltatásokért felelős kutatási alelnöke. Szerint e az edge telepítések változatos igényei óriási piaci lehetőséget teremtettek a technológiai szállítók számára, akik új megoldásokat hoznak forgalomba, egyre inkább partnerségek és szövetségek révén.

"A szolgáltatói szegmensben a 21,6 százalékos ötéves összetett éves növekedési ütem (CAGR) tükrözi az edge felhőszolgáltatások érdekében folyamatban lévő infrastruktúra kiépítést. A vállalati edgetechnológiát vásárlók esetében, amelyek 14,1 százalékos CAGR-rel növekednek, a szolgáltatások, például az IaaS jelentősen növekedni fognak, és az előrejelzési időszakban egyre nagyobb arányt foglalnak majd el a teljes kiadásokból" - mondta Marcus Torchia, a cég ügyfél- és elemzési csoportjának kutatási alelnöke.

Földrajzi szempontból az Egyesült Államok lesz a legnagyobb befektető az edge-megoldásokba, az előrejelzések szerint 2022-re 76,5 milliárd dollárt fognak költeni. Nyugat-Európa és Kína lesz a két következő legnagyobb régió 30,6, illetve 20,8 milliárd dolláros kiadási összeggel. Az ötéves előrejelzés során a leggyorsabb kiadásnövekedés Kínában lesz, 19,7 százalékos CAGR-rel, majd Latin-Amerika következik 19,4 százalékkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.