Hirdetés
. Hirdetés

IDC: az Ethernet switch piac 11,8 százalékkal, a router piac 7,0 százalékkal nőtt éves szinten

|

Itt vannak a főbb megállapítások.

Hirdetés

A világ Ethernet switch piaca 11,8 százalékkal nőtt éves szinten 2021 negyedik negyedévében (4Q21), a bevétel pedig elérte a 8,5 milliárd dollárt - derül ki az IDC Quarterly Ethernet Switch Tracker és Quarterly Router Tracker negyedéves adataiból.

Hirdetés

Az IDC néhány fontosabb megállapítása:

• A teljes 2021-es évben az Ethernet switchek piaca 30,7 milliárd dollár bevételt könyvelhetett el, ami éves szinten 9,7 százalékos növekedést jelent.

• A teljes globális vállalati és szolgáltatói routerpiac a tavalyi utolsó negyedévben 4,6 milliárd dollár bevételt könyvelhetett el, ami 7,0 százalékos növekedést jelent éves szinten. A 2021-es teljes évben a routerpiac 15,9 milliárd dolláros bevétellel zárta az évet, ami 6,5 százalékos növekedés 2020-hoz képest.

• Az Ethernet switchek piacának nagyobb sebességű szegmensei továbbra is jelentős növekedést mutatnak, amelyet a hiperskálázók és a felhőszolgáltatók hajtanak. A 200/400 GbE switchek piaci bevételei 40,4 százalékkal nőttek a harmadik negyedévről 2021 negyedik negyedévére, a port szállítások pedig 22,9 százalékkal emelkedtek szekvenciális alapon. A 100 GbE bevételek éves szinten 17,2 százalékkal nőttek 21 negyedik negyedévében, míg a port-szállítások 17,3 százalékkal emelkedtek. A 100GbE a piac teljes bevételének valamivel kevesebb mint negyedét (24,7%) teszi ki. A 25/50 GbE bevételek 21,8 százalékkal nőttek éves szinten a tavalyi 4-ik negyedévben, míg a port szállítások 2,6 százalékkal emelkedtek.

"A különböző méretű szervezetek a világ minden táján a digitális infrastruktúra-stratégiájuk kritikus elemeként a csatlakoztathatóságot helyezik előtérbe, és ezért látunk szilárd növekedést az Ethernet switchek piacán" - mondta Brad Casemore, az IDC adatközpontok és a többfelhős hálózatok kutatásáért felelős alelnöke.

A szekember szerint az Ethernet switchek piaca 2022-ben kihívásokkal néz szembe, elsősorban az ellátási láncokat akadozása miatti alkatrészhiányok, de a geopolitikai konfliktusokhoz kapcsolódó gazdasági bizonytalanság miatt is. Ezt ellensúlyozni fogja a nagy sebességű adatközpontok hálózati kapacitásának folyamatos kiépítése a hiperskálázóknál és más nagy felhőszolgáltatóknál az elkövetkező negyedévekben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.