Hirdetés
. Hirdetés

Itt az Accenture TOP5 listája a legfontosabb technológiai trendekről

|

Az elmúlt néhány hónapban a metaverzum kifejezés a viszonylagos ismeretlenségből a technológiai szféra egyik divatos szavává vált.

Hirdetés

Mivel a vállalkozások világszerte a technológia előnyeit igyekeznek kihasználni, a metaverzum többnek bizonyult, mint egy ezredfordulós marketingterv, hanem az internet evolúciójának következő lépévé válik.

A fizikai, virtuális és kiterjesztett valóság konvergenciája lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy közös online térben szocializálódjanak vagy folytassanak üzletet. Ahogy azonban e világok közötti határok egyre inkább elmosódnak, a vállalkozások ott találják magukat a bizalmi és biztonsági normák és a további utak kialakítása első vonalában.

Hirdetés

Az Accenture 2022-re vonatkozó technológiai jövőkép-jelentése azt vizsgálja, hogy a feltörekvő innovációk hogyan határozzák meg újra az emberek és a technológia közötti metszéspontot.

Web3 - az "én" behelyezése a metaverzumba

A blokklánc a Web3 gerince, amely egy olyan decentralizált internetet jelöl, ahol egyetlen entitás sem irányíthatja az online információáramlást. Ez azt jelenti, hogy az adatok központi szervereken történő tárolása helyett a hálózat minden egyes tagja hozzáfér ugyanazokhoz az adatokhoz egy elosztott főkönyv formájában. A kriptopénz, a legelterjedtebb blokklánc-alkalmazás fogja képezni a metaverzum gazdasági és monetáris rendszerének alapját.

Programozható világ - személyre szabott bolygónk

A programozható világban az irányítás, a testreszabás és az automatizálás teljesen beleolvad majd a bennünket körülölelő környezetbe. A kávéfőzőktől kezdve a riasztórendszerekig ezek az integrált rendszerek könnyen felismerik, megtanulják és alkalmazkodnak a felhasználóik összetett preferenciáihoz.

A vállalatok pedig megépítik és szállítják majd ezeket a megoldásokat, valamint átalakítják saját működésüket, hogy az emberek eldönthessék, mit szeretnének látni, hogyan kívánnak interakcióba lépni és tapasztalni, méghozzá mindezt kis erőfeszítéssel és minden eddiginél nagyobb rugalmassággal.

Az irreális - a szintetikus autentikussá tétele

Ahogy az AI által generált adatok villámgyorsan fejlődnek, a hitelesség egyre inkább felértékelődik. Mivel a szintetikus adatok meggyőzően képesek tükrözni a fizikai világot, az embereket már nem érdekli, hogy valami valódi-e. Ehelyett azt értékelik, hogy hiteles-e.

Ha hitelesen alkalmazzák, a szintetikus valódiság új határok közé emelheti a mesterséges intelligenciát. Képes javítani az ügyfélélményt, kezelni az ismétlődő feladatokat és minimalizálni a kézi tevékenységek hibáit.

A lehetetlen kiszámítása - új gépek, új lehetőségek

A kvantumszámítástechnika fejlődése a horizonton a legradikálisabban felforgató trendek közé tartozik. A gépek új osztályának megjelenése kitágítja annak határait, hogy a számítógépek milyen problémákat képesek megoldani.

Bár a számításelmélet és a hardver nem olyan fogalom, amely a legtöbb nem műszaki területen dolgozó vezetőnek eszébe jut, nem engedhetik meg maguknak, hogy figyelmen kívül hagyják. Lehet, hogy nem holnap történik meg, de az átalakulás már javában zajlik, és minden egyes új viszonyítási pont azt jelképezi, hogy egy lépéssel közelebb kerültünk az elképzelhetetlen vállalati képességekhez.

A jövő már itt van

Volt idő, amikor a metaverzum technológia olyan távoli elképzelésnek tűnt, amely valamikor a távoli jövőben nyilvánulhat meg. A vállalkozások azonban már nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy elvontan gondolkodjanak róla.

A metaverzum egy régóta tartó trend csúcspontja, és bár ez a digitális világ még nem öltött igazán formát, a mai előremutató vállalkozásoknak már tesztelési és tanulási üzemmódban kell lenniük, készen arra, hogy kihasználják az előttük álló növekedési lehetőségeket - írja a Venturebeat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.