Hirdetés
. Hirdetés

Képregény-technológiával készítenek avatárokat a metaverzum számára

|

A videókat automatikusan képregényoldalakká alakító lengyel technológiát arra akarják használni, hogy avatárokat hozzanak létre a jövő internetének számára.

Hirdetés

A Varsói Műszaki Egyetem elektronikai és informatikai karának hallgatói csatlakoztak az ALTER nevű startuphoz. A nemzetközi csoportban a nyílt metaverzum és a web3 fejlődését támogató technológiákon dolgoznak. Feladataik közé tartozik olyan eszközök létrehozása, amelyekkel avatár-identitásokat hozhatnak létre, hogy a virtuális valóságban képviseljék az embereket.

Comixify nevű algoritmusuk, amelyet például a Terry Pratchett könyvei alapján készült "The Watch" sorozatban használnak, automatikusan kiválasztja a legérdekesebb és legfontosabb képkockákat egy videóból, aztán elrendezi és beállítja, majd grafikusan képregényszerűvé alakítja őket.

Az egyetem CVLabjának vezetője, Tomasz Trzciński professzor elmondta, hogy a Comixify.ai egy tudományos projektből indult, amelynek célja a videók automatikus átalakítása képregényoldalakká. A projekt során szerzett ismeretek most "kaput jelentenek ahhoz, hogy az amerikaiakkal együtt dolgozhassanak a jövő internetén".

Hirdetés

A Varsói műegytem hallgatói (Adam Svystun, Maciej Pęśko, Paweł Andruszkiewicz), illetve Trzciński professzor 2019-ben az avatár-alkotó technológián végzett munka után startupot alapítottak, és finanszírozást szereztek az amerikai Betaworks VC alapítványtól és a brit Guardian Media Group Ventures-től. A startup együttműködött a BBC-vel és a PWN-nel. A kutatási területet több éven keresztül bővítették. A gyakorlatban alkalmazva a technológia lehetővé teszi például egy adott grafikai stílus másolását és egyidejűleg több képre való alkalmazását.

Elmondták: "Az alkalmazott mesterséges intelligencia algoritmusok nemcsak a képek intuitív átalakításáért voltak felelősek, hanem a legjobb képkockákat is kiválasztották ehhez az átalakításhoz. A rendszernek meg kellett jósolnia, hogy mely jelenetek lesznek a legnépszerűbbek (megerősítő tanítás), és hogyan hangolják össze a stílusokat (mély neurális hálózatok)."

Az alkotók most azt jósolják, hogy a jövő web3-nak nevezett internete nemcsak a virtuális világban okoz majd forradalmat. Az olyan globális platformokat és informatikai alkalmazásokat, mint a Google vagy a Facebook, felváltják majd a helyi hálózatok, amelyek tartalma a szerzők tulajdonában van. A közös virtuális valóság lehetővé teszi majd az egyéni világokba való belépést a létrehozott avatárok segítségével - írja a Science in Poland.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.