Hirdetés
. Hirdetés

Kína a feldolgozóipar digitalizálására összpontosít

|

A digitális átalakulás az új iparosítás előmozdításának és a modernizált ipari rendszerek kiépítésének kulcsfontosságú feltétele.

Hirdetés

Kína fokozza a feldolgozóipari digitalizálására fordított kormányzati erőfeszítést és figyelmet az új minőségi termelőerőt képviselő ágazatok megerősítésére a gazdasági növekedés gyorsítása, valamint a kkv-szektor ebben játszott szerepének erősítése érdekében.

Az államtanács cselekvési tervet fogadott el a gyártás digitalizálásának előmozdítására - írta az MTI. A terv intézkedéseket fogalmaz meg a gyártási igények különböző forgatókönyvek szerinti kielégítésére, a technológiai fejlődés felgyorsítására és a szabványok megalkotására, valamint a szolgáltatási platformok kiépítésére irányuló támogató erőfeszítések fokozására.

A dokumentum leszögezi, hogy a digitális átalakulás az új iparosítás előmozdításának és a modernizált ipari rendszerek kiépítésének kulcsfontosságú feltétele.

Hirdetés

Minthogy a kínai gyártók a digitális átállás kritikus szakaszába léptek, szakértők szerint a legújabb kormánypolitika iránymutatást ad számukra a digitalizáció lendületének a felgyorsításához, valamint az új technológiák alkalmazásának a megkönnyítéséhez, az innováció elősegítéséhez.

A digitalizált feldolgozóiparra kulcsfontosságú szerep hárul az új minőségi termelőerők felfejlesztésében, mivel a digitális gazdaság és a reálgazdaság integrációjának az elmélyítésével új üzleti formákat, új termelési modelleket és új szolgáltatásokat hoz létre.

Az államtanács ülésén kiemelték a kis- és középvállalkozások (kkv-k) digitális átállása támogatásának a fontosságát, termelőeszközeik és berendezéseik, valamint az alkalmazott technológiáik korszerűsítésének ösztönzésével.

Kína fokozni fogja a kkv-knak nyújtott közszolgáltatásokat, hogy ezzel is támogatást nyújtson üzleti erősségeik felfejlesztéséhez annak érdekében, hogy speciális és kifinomult technológiákkal új és egyedi termékeket előállító cégek tömege jöhessen létre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.