Hirdetés
. Hirdetés

Láthatatlan infrastruktúra az agilis adatközpontban

|

A Lenovo második generációs Intel Xeon Scalable processzorokkal és Optane DC memóriamodulokkal frissítette ThinkSystem szerverekre épülő ThinkAgile integrált rendszereit. A szoftveralapú adatközpont hiperkonvergens infrastruktúrája mostantól még gyorsabb.

Hirdetés

A legtöbb vállalat informatikai infrastruktúrájában szerverek és tárolók több nemzedéke él egymás mellett. A hosszabb-rövidebb időtávon egymást követő hardverberuházások következtében a környezet felügyelete és üzemeltetése is egyre bonyolultabbá, nehezebbé és költségesebbé válik, az IT-osztályt a karbantartás feladatai kötik le, kevés idő és erőforrás marad az új üzleti igényeket kiszolgáló projektekre.

Hirdetés

ThinkAgile integrált készülékeivel és rendszereivel a Lenovo az évek során kialakult informatikai silók lebontásában, az összetettség felszámolásában, a hagyományos és a virtualizált szerver- és tárolókörnyezetek áramvonalasításában segíti a szervezeteket, legyen adatközpontjuk bármilyen méretű. Szoftverszállító partnereivel együtt előre integrált és optimalizált szoftveralapú megoldásokat ad az adatközpontok modernizáláshoz és a hiperkonvergens infrastruktúra (HCI) bevezetéséhez a portfólió termékcsaládjaiban, amelyek a teljesítmény, a felügyelet és a megbízhatóság terén számos előnnyel szolgálnak a hagyományos infrastruktúrával szemben.

Lenovo ThinkAgile VX

Az ITIC felmérésében (2017-2018 Global Server Hardware and OS Reliability Survey), amely megbízhatóságuk alapján rangsorolja a hardverplatformokat, üzletkritikus és igásló kategóriában egyaránt a Lenovo kiszolgálói kapják évek óta messze a legmagasabb pontszámot az összes x86-os szerver közül. Utóbbi, fősodort jelölő kategóriában a megkérdezett ThinkSystem-felhasználók éves szinten például csupán 2,1 perc nem tervezett állásidőt tapasztaltak szerverenként. A Red Hat, SUSE vagy Ubuntu Linux operációs rendszert futtató vállalatok 87 százalékánál a váratlan leállások száma az évi egyet sem éri el. A Lenovo szerverek mindössze 1 százalékánál fordul elő évi 4 órát meghaladó leállás - ez az arány az összes többi szálító x86-os kiszolgálóinak esetében 5-9 százalékponttal magasabb.

Elemzésében az ITIC kiemeli azt is, hogy a Lenovo gyors ütemben frissíti szerver- és tárolóplatformját, hogy hathatósan támogassa a big data analitikai, a mesterséges intelligenciára és a gépi tanulásra épülő alkalmazásokat, és még fejlettebb, beépített képességekkel fokozza az adatbiztonságot, a felügyelet hatékonyságát. Legutóbb április elején jelentette be a gyártó, hogy ThinkSystem szervereinek tizenöt és ThinkAgile integrált rendszereinek öt modelljét második generációs Intel Xeon Scalable processzorokkal és Intel Optane DC perzisztens - az adatokat kikapcsolt állapotban is megtartó - memóriamodulokkal frissíti.

Az Intel Cascade Lake kódnéven fejlesztett, 4-56 magos új processzoraival a felhasználók kétszámjegyű teljesítménynövekedést érhetnek el alkalmazásaik futtatásában. Az adatintenzív munkaterhelések támogatására kihegyezett, a megfizethető, nagy tárkapacitást fejlett memóriatechnológiával ötvöző Optane DC pedig több mint tízszeresére gyorsítja az in-memory adatbázisok analitikai célú optimalizálását és visszaállítását, a nagy adatkészletek tárolók és memória közötti mozgatását - többek között SAP HANA környezetekben is. Az Intel innovatív memóriáját tartalmazó rendszerekkel a vállalatok emellett még nagyobb virtuálisgép- és konténersűrűséget érhetnek el adatközpontjaikban, így a szolgáltatásokat következetesen, minőségromlás nélkül méretezhetik.

Felhő a dobozban

A ThinkAgile HX sorozat a Nutanix vállalati felhőplatformjával ötvözi a Lenovo rendszereit - a szervert, a tárolót, a virtualizációt és a hálózatot - egy rugalmas, mégis megbízható, fejlett gépi intelligenciával felvértezett szoftveralapú infrastruktúra (SDI) megoldásban. A HX sorozatban szoftverlicenccel együtt érkező integrált készülékeket és licenc nélkül megvásárolható, de a szoftver futtatására hitelesített node-okat találnak a vállalatok, amelyeket akár 85 százalékkal rövidebb idő alatt bevezethetnek. A Nutanix Prism és a Lenovo XClarity egymással integrált rendszermenedzsment megoldása leegyszerűsíti a felügyeletet, és megkönnyíti a működés optimalizálását. Az adaminisztrátorok, akik webes konzolon egyetlen kattintással áttekinthetik az aktuális teljesítményadatokat, tervezhetnek változtatásokat és telepíthetik a keretrendszer frissítéseit, akár 2,8-szoros megtakarítást is elérhetnek a tárolás birtoklási összköltségén. Az adatközponti infrastruktúra így a háttérbe húzódik, szinte láthatatlanná válik, és engedi, hogy az IT-osztály az üzletnek adott alkalmazásokra és szolgáltatásokra összpontosítson.

Hasonló megoldást adnak a ThinkAgile CP sorozat készülékei is, amelyek a Cloudistics magánfelhő platformját futtatva a nyilvános felhő minden előnyét - rugalmasságát, megbízhatóságát és könnyű kezelhetőségét - egy dobozban a házi adatközpont tűzfalán belülre hozzák. A CP sorozat modelljei a teljesen integrált és automatizált, szoftveralapú infrastruktúra mellett alkalmazás-piacteret is tartalmaznak, és egy SaaS modellben működő portálról bárhonnét felügyelhetők. Különösen jó választásnak bizonyulnak olyan közép- és nagyvállalatoknál, amelyek a nyilvános felhő élményéért - például a 90 százalékkal gyorsabb alkalmazásbevezetésért - cserébe nem kötnének kompromisszumot a felügyelet, az adatbiztonság és az alkalmazások teljesítménye, a szolgáltatások válaszideje terén.

Kulcsrakész magánfelhő környezetet adnak a Microsoft Azure Stack platformjával a ThinkAgile SX sorozat készülékei is, amelyekkel gyorsan modernizálhatják és zökkenőmentesen a nyilvános felhőbe méretezhetik alkalmazásaikat a vállalatok. ThinkAgile VX sorozatát pedig a VMware virtualizációs platformjával integrálta a Lenovo.

ThinkSystem szervereihez és ThinkAgile integrált rendszereihez a Lenovo az egy pontban, a hét minden napján 24 órában elérhető támogatáson túl tanácsadói szolgáltatásokat ad a tervezésétől kezdve a bevezetésen át a karbantartásig, hogy segítse a vállalatokat informatikai környezetük korszerűsítésében, a jövőbeni, komplex üzleti igényeket is rugalmasan és megbízhatóan kiszolgáló adatközpont kialakításában - amit az ITIC felhasználói felmérésben szintén méltat.

A szoftveralapú infrastruktúra előnyeit a vállalatok világszerte felismerték, és ezt a Lenovo eredményei is tükrözik. Adatközponti megoldásokat szállító csoportja a pénzügyi év 2018 végén zárult, harmadik negyedében éves alapon 70 százalékkal növelte SDI-bevételeit.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.