Hirdetés
. Hirdetés

Megszületett a világ első digitális emberi organizmusa, Luke - videó

|

Képes élethű, rendkívül részletes élettani válaszokat előállítani gyakorlatilag bármilyen szimulált orvosi állapotra vagy kezelési protokollra.

Hirdetés

Az AIBODY orvostechnológiai fejlesztőcég a legnagyobb globális orvosi szakvásár, a düsseldorfi MEDICA nyitó napjára időzítette a világ első digitális emberi szervezetének bemutatását. A felhőalapú platform élethű szimulációkat kínál az orvosi oktatás, képzés és kutatás számára.

Az AIBODY által létrehozott teljes digitális emberi organizmus - aki alkotóitól a Luke nevet kapta - gyakorlatilag bármilyen egészségi állapotot, betegséget, orvosi problémát vagy kezelést képes szimulálni, és ehhez intuitív felhasználói felületet kínál. Ezzel ez a világ első Physiology-as-a-Service platformja.

Hirdetés

Az AIBODY platform képes élethű, rendkívül részletes élettani válaszokat előállítani gyakorlatilag bármilyen szimulált orvosi állapotra vagy kezelési protokollra. Ahelyett, hogy matematikai modellekre támaszkodna az emberi fiziológia aspektusainak utánzásához, az AIBODY virtuális betegszoftverét a sejten belüli (szubcelláris) szinttől felfelé modellezik, és 132 ezer paramétert tartalmaz, amelyek kölcsönhatásban állnak egymással, hogy élethű szimulációkat hozzanak létre az emberi szervezetben zajló, egymással összefüggő biofizikai, fiziológiai és biokémiai folyamatokról. Az AIBODY alapterméke valósághűen reprodukálja az összes egyidejűleg zajló szív- és érrendszeri, tüdőgyógyászati és vérzési folyamatot, illetve hamarosan más szervrendszerek is elérhetővé válnak.

A videó itt megtekinthető >>>

"Orvosi szimulációs szoftverünk lehetővé teszi egy élethű digitális beteg megfigyelését és kezelését - valós időben és a világ bármely pontjáról. Pontosan úgy reagál a sérülésekre és a kezelésre, ahogyan egy valódi emberi szervezet tenné, ami számtalan lehetséges felhasználási területet eredményez az orvosi oktatásban, a szakmai minősítő képzésben, az orvosi eljárások testre szabott szimulációiban és a haptikával kevert AR-ben. A jövőben elképzeléseink szerint platformunk felhasználását kiterjeszthetjük a klinikai döntéstámogatás, a betegek bevonása, valamint a gyógyszeripari K+F és klinikai vizsgálatok segítésére" - közölte Richard Littlehales, az londoni központú cég vezérigazgatója.

A felhőalapú platform olyan dinamikus virtuális tanulási környezetet kínál, amelyben a csapatok az egészségi állapotok és betegségek széles skáláját diagnosztizálhatják és kezelhetik anélkül, hogy az élő betegeket veszélyeztetnék vagy fizikai jelenlétre lenne szükség. Az AIBODY AR-megoldás kifinomult gesztusvezérlést és intuitív elrendezéseket vezet be, amelyek lehetővé teszik a csapatszintű munkát földrajzilag szétszórt felhasználók számára, akik gyakorlati szimulációs gyakorlatokon dolgoznak együtt.

"A COVID-19 feltárta az orvosi oktatás és képzés rendszerszintű sebezhetőségeit, amelyek megoldására az AIBODY jó helyzetben van. A miénk az első olyan platform, amely egy egyedülálló humán fiziológiai motort és a legmodernebb vizualizációs technológiákat kombinálja, így minimális a beállítási igénye, és perceken belül lehetővé teszi az iparág vezető szimulációinak futtatását. A már folyamatban lévő projektjeink között szerepel a tankönyvek életre keltése a diákok elméleti tudását tesztelő, valós idejű betegszimulációs gyakorlatok révén, valamint testre szabott 'repülésszimulátorok' építése orvosok és orvosi eszközök fejlesztői számára a tényleges kezelési rutinok begyakorlására" - mutatott rá a technológia előnyeire Littlehales.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.