Hirdetés
. Hirdetés

MI-technológiát használ egy város az öngyilkosságok megállítására

|

A mesterséges intelligencia képes felismerni a gyanús viselkedést.

Hirdetés

Szöul mesterséges intelligencia (MI) alapú technológiákat kezdett használni a Han folyó hídjain elkövetett öngyilkossági kísérletek megakadályozására. Az "intelligens" kamerákat megtanítják arra, hogy észleljék a gyanús viselkedést, és gyorsan riasszák a hatóságokat.

A Han-folyó és annak 28 hídja hírhedt arról, hogy évente átlagosan 486 öngyilkossági kísérlet helyszíne, és Dél-Korea az egyik legmagasabb öngyilkossági rátával rendelkezik a világon.

Hirdetés

Az új kamerák "mélytanuló mesterséges intelligenciát használnak a veszélyes helyzetek felismerésére és előrejelzésére" - olvasható a Szöuli Technológiai Intézet és a városi tűzoltó- és katasztrófavédelmi központ közleményében, amelyet a terv bejelentésekor adtak ki az év elején. 

A hidakon öngyilkosságot megkísérlő emberek videóinak megtekintése révén az MI megtanulta "a valószínűsíthetően leugró emberek mintázatát".

Figyeli azokat, akik túl sokáig időznek, vagy más szokatlan mozdulatokat mutatnak. A gyanús viselkedés észlelése után a CCTV-kamerák elküldik a felvételt egy irányítóközpontba, amely utasít egy mentőcsapatot a híd ellenőrzésére, miközben mentőcsónakok is bevethetők.

"Az öngyilkosságot elkövetni szándékozó emberek mentése során a legfontosabb, hogy még azelőtt meg kell állítani őket, mielőtt a vízbe kerülnének" - mondta a The Korea Timesnak a szöuli tűzoltó- és katasztrófavédelmi főhivatal szóvivője. Hozzátette, hogy amint az illető a vízbe kerül, "a túlélési arány 50 százalék alá csökken".

"Ez a rendszer lehetővé teszi a gyors reagálást az öngyilkossági kísérletekre - mind az incidens előtt, mind utána - és minimalizálja a megfigyelési kiskapukat" - áll a közleményben.

December elején a mentőszolgálat bejelentette, hogy egy irányítótornyot állítottak fel a több száz "intelligens" CCTV-kamera kezelésére. A rendszert egy 2022 májusáig tartó próbaidőszak alatt rendszeresen frissítik majd.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.