Hirdetés
. Hirdetés

Minden eddiginél magasabb a domain regisztrációk száma

|

A térképen a magyar országvégződés elég vékonyka...

Hirdetés

A Nominet (Az Egyesült Királyság domain neveinek hivatalos nyilvántartója, a .uk doménvégződés felügyelője) jelentése szerint a pandémia miatti korlátozások következtében sok vállalkozás kényszerült rá, hogy az online térbe költözzön.

A Nominet közzétette az online világ frissített térképét, amely tükrözi a domain-regisztrációban a világjárvány idején tapasztalt változásokat, egyben újrarajzolta a térképet, hogy bemutassa a nemzeti nyilvántartások relatív méretét.

Hirdetés

A szervezet kiemelte, hogy 109 országkódos felső szintű domain (ccTLD) esetében legalább 5 százalékkal nőtt a domainek száma a kezelés alatt álló domaineket (DUM) tekintve. Az emelkedés állítólag annak köszönhető, hogy a vállalkozások világszerte a zárlatokra és korlátozásokra válaszul fokozták az online tevékenységüket, ami az olyan szavakat tartalmazó domainnevek növekedését eredményezte, mint a "delivery" (kiszállítás) és az "online".

A domainek világa 2020-ban tovább növekedett és új területekre terjeszkedett, sőt egy új ccTLD is megjelent. Dél-Szudán elindította a .ss-t, amelyet 2019 januárjában rendeltek az országhoz.

A Growth Intelligence kutatása szerint csak az Egyesült Királyságban 2020 áprilisa és júliusa között több mint 85 ezer vállalkozás indított online áruházat vagy csatlakozott online piacterekhez. Britannián kívül az interneten található összes domainnév 33 százalékát globálisan a ccTLD-k teszik ki. A másik 67 százalék a gTLD-ké, amelyeknek 47 százaléka .com végződésű domainnév. A Nominet adatai szerint a ccTLD-k közül a következő az öt legnépszerűbb: Tokelau, Kína, Németország, az Egyesült Királyság és Hollandia.

Eleanor Bradley, a Nominet Registry ügyvezető igazgatója elmondta: "Tudjuk, hogy a világ nem egyenlő, és néhány feltűnő kivételtől eltekintve ez a térkép szemléletesen kiemeli a szakadékot az érettebb digitális gazdaságok és azok között, ahol a növekedés még várat magára. Kifejette: "A számok összességében azt is mutatják, hogy a lezárás milyen hatással van a már bevált országkódokra, például a .uk-ra, ahol a regisztrációk száma ugrásszerűen megnőtt, mivel az erős digitális jelenlétet eddig nem mutató vállalkozások is úgy látták, hogy sürgősen meg kell erősíteniük online tevékenységüket."

A térképen a magyar országvégződés, a .hu elég vékonyka, ami elgondolkodtató például Románia, de különösen Lengyelország vagy Csehország hozzánk mérten igen erőteljes megjelenését látva.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.