Hirdetés
. Hirdetés

Mire jó a ChatGPT Plus?

|

Számos előnnyel jár az alapszintű ChatGPT-hez képest.

Hirdetés

Az OpenAI, amelynek célja, hogy pénzzé tegye a virálisan terjedő szolgáltatást, ma új kísérleti előfizetési csomagot indított a ChatGPT számára. A szöveggeneráló mesterséges intelligenciája meggyőzően állít elő az emberi művekhez hasonló esszéket, verseket, e-maileket, dalszövegeket és egyebeket.

Az OpenAI szerint a ChatGPT Plus nevű, havi 20 dollártól induló szolgáltatás számos előnnyel jár az alapszintű ChatGPT-hez képest, többek között általános hozzáférést ad a ChatGPT-hez még csúcsidőben is, gyorsabb válaszidőt és elsőbbségi hozzáférést az új funkciókhoz és fejlesztésekhez.

Az ingyenes ChatGPT szint is megmarad. Ami a ChatGPT Plus-t illeti, az egyelőre csak az Egyesült Államokban élő ügyfelek számára érhető el. Az OpenAI azt mondja, hogy a következő hónapokban megkezdi a várólistáról való meghívás folyamatát, és "hamarosan" további országokra és régiókra is kiterjeszti a Plus-t.

Hirdetés

"A ChatGPT-t kutatási előzetesként indítottuk el, hogy többet tudjunk meg a rendszer erősségeiről és gyengeségeiről, és hogy felhasználói visszajelzéseket gyűjtsünk, amelyek segítenek nekünk a korlátok kitolásában. Azóta emberek milliói adtak nekünk visszajelzést, több fontos frissítést végeztünk, és láttuk, hogy a felhasználók számos szakmai felhasználási esetben értéket találnak benne, beleértve a tartalom megfogalmazását és szerkesztését, az ötletelést, a programozási segítséget és az új témák tanulását" - írta az OpenAI egy blogbejegyzésben.

A ChatGPT Plus lehet az első az OpenAI több megvalósítandó terve közül. A blogbejegyzésben a vállalat azt írja, hogy az API mellett "aktívan vizsgálja" az alacsonyabb költségű tervek, üzleti tervek és adatcsomagok lehetőségeit. "Szeretjük az ingyenes felhasználóinkat, és továbbra is ingyenes hozzáférést adunk a ChatGPT-hez. Azzal, hogy ezt az előfizetési árat kínáljuk, segíthetünk támogatni az ingyenes hozzáférés elérhetőségét a lehető legtöbb ember számára. Tervezzük, hogy a visszajelzések és igények alapján finomítjuk és bővítjük ezt a kínálatot" - írta a vállalat.

Az OpenAI már január elején előre jelezte a ChatGPT Plus elindítását, bejelentve, hogy "elkezdett gondolkodni azon, hogyan lehetne a ChatGPT-t pénzzé tenni", és közzétett egy felmérést, amely felvázolta a "ChatGPT Professional" csomag lehetséges árazását és jellemzőit. Néhány héttel ezelőtt aztán több ChatGPT-felhasználó is arról számolt be, hogy hozzáférést kaptak egy havi 42 dolláros profi szinthez, ami utólag úgy tűnik, hogy tévedés volt.

Az ellentmondások ellenére a ChatGPT az OpenAI számára reklámnyereménynek bizonyult, nagy médiafigyelmet keltett és számtalan mém született a közösségi médiában. A ChatGPT napi felhasználóinak száma elérte a 10 milliót, ami minden szempontból irigylésre méltó felhasználói bázis. A szolgáltatás üzemeltetése azonban igen drága. Az OpenAI társalapítója és vezérigazgatója, Sam Altman szerint a ChatGPT működési költségei "szemet szúróak", a teljes számítási költség csevegésenként néhány centet tesz ki.

Az OpenAI-ra nagy nyomás nehezedik, hogy a Microsoft több milliárd dolláros befektetése után profitot termeljen az olyan termékekből, mint a ChatGPT. Az OpenAI arra számít, hogy 2023-ban 200 millió dollárt fog keresni, ami a startupba eddig befektetett több mint 1 milliárd dollárhoz képest csekély összeg.

A Semafor szerint a Microsoft azon dolgozik, hogy az OpenAI szöveggeneráló technológiáját az elkövetkező hetekben beépítse a Bingbe, amivel a keresőmotor versenyképesebbé válna a Google-lel szemben. Az OpenAI pedig ettől függetlenül azt tervezi, hogy a jövőben egy mobil ChatGPT alkalmazást vezet be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.