Hirdetés
. Hirdetés

Mostantól a MS Teams összes felhasználója írhat egymásnak

|

A privát Teams-felhasználók és a szervezetek tagjai korábban nem tudtak kommunikálni az MS Teams szolgáltatáson keresztül. A Microsoft most ezen változtat.

Hirdetés

Korábban a céges Teams-fiókkal rendelkező felhasználók nem tudtak kommunikálni a szoftver magánfelhasználóival. Egy blogbejegyzés szerint a Microsoft most ezen szeretne változtatni, és ezzel növelni a chat- és videokonferencia-szoftver vonzerejét - írja a Golem.

A kereskedelmi csapatok fiókjait használva korábban csak a saját szervezeten belül, illetve külső szervezetek felhasználóival vagy csoportjaival lehetett chatelni és telefonálni. Magánfelhasználókhoz azonban nem lehetett csatlakozni. Ugyanakkor nem minden vállalat használja az alkalmazás céges változatát, ezért nem tudtak a munkacsoportokon keresztül kapcsolatba lépni más cégekkel.

Hirdetés

Ahhoz, hogy egy külső kapcsolattartóval kommunikálni tudjunk, most már elegendő az e-mail címüket vagy telefonszámukat megadni a Teamsben. Ezzel szemben a külső, privát felhasználók is írhatnak a szervezeten belüli csapat tagjainak, ha ismerik az e-mail címüket.

"Miután a meghívott elfogadja az invitálását, új 1:1 csevegést, vagy csoportos csevegést indíthat, vagy akár hozzáadhatja őket egy meglévő külső csoportos chathez. Ez a chatszál a többi csevegés mellett fog megjelenni" - magyarázza a Microsoft, hozzátéve, hogy a felhasználók akár 10 üzenetet is írhatnak anélkül, hogy elfogadnák a meghívást.

Ennek azonban az a feltétele, hogy az adott csapatszervezet adminisztrátorai a beállításokban engedélyezzék a kommunikációt a szervezeten kívüli felhasználókkal. "Az egyes felhasználókat, például a vezetőket is kizárhatják a kívülállóktól érkező kommunikációs kérések fogadásából, ha PowerShell-parancsok használatával házirendet hoznak létre, majd hozzárendelik a házirendet ezekhez az emberekhez" - szól a Microsoft okfejtése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.