Hirdetés
. Hirdetés

SAP NOW Hungary 2022 - Felhők okos vállalatoknak

|

A vállalatirányítás jövője a felhő, vallja az SAP, ezért megoldásaival és partnereivel hathatósan támogatja a transzformációt - a migrációtól az alkalmazásokig. A cég két év szünet után visszatérő szakmai konferenciáján osztja meg a hazai tapasztalatokat.

Hirdetés

Tartson velünk a felhők fölé - a Siófokon szeptember 11-13. között hamarosan sorra kerülő SAP NOW Hungary 2022 mottója is arra invitálja a konferencia résztvevőit, hogy ismerjék meg a legújabb megoldásokat, amelyekkel az SAP és partnerköre a sikeres felhőmigrációban és a tartalmas digitális transzformációban, az agilis innovációban, a fenntartható működésben és a kiszámíthatatlan üzleti környezet változásainak rugalmas kezelésében segíti a vállalatokat.

Az idei konferencia nemcsak azért lesz különleges, mert két év Covid-kényszerpihenő után ismét alkalmat ad több mint ezer résztvevő, vállalati döntéshozó és iparági szakértő személyes találkozására és véleménycseréjére - a rendezvény fényét emeli az is, hogy az SAP idén 50 éves, az SAP Hungary pedig 25 éves fennállását ünnepli.

- Egyszerre megnyugvással és izgalommal tölt el, hogy nyárzáró konferenciánkat, az informatikai, és általában az üzleti szféra egyik meghatározó eseményét ismét megtarthatjuk - mondta Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója. - Az SAP NOW visszatérése egyfelől jelzi, hogy visszatér a járvány előtti, megszokott élet. Bár mára alaposan megváltozott az üzleti és geopolitikai környezet, jó, ha vannak stabil pontok is, amelyekhez igazodni lehet. Másfelől az, hogy ügyfeleinket, partnereinket és beszállítóinkat, de akár versenytársaink képviselőit is egyszer egy évben magunk körül tudhatjuk, kihat egész éves együttműködésünkre, így a rendezvény természetesen üzleti szempontból is fontos.

Hirdetés

Intelligens és fenntartható működés

Az üzleti szféra minden szereplője szeretne versenytársai előtt járni a jó döntésekben, ez a szellem mozgat minden sikeres vállalkozást. A jó döntéshozás azonban adatokból nyert helyes felismerésekből indul ki, és megfelelő eszközök támogatása nélkül ezek előteremtése hihetetlenül nehéz lenne. Az 50 évvel ezelőtt mindössze öt emberrel induló SAP integrált vállalatirányítási rendszerével az adatok digitalizációját, áttekinthetőségét adta a világnak - kidolgozta és megvalósította az intelligens vállalat koncepcióját, és a kontroll illúziója helyett valódi döntéshelyzetbe hozta a vezetőket minden iparágban.

- Világszinten a legnagyobb vállalatok 99 százaléka használja megoldásainkat, és ez az arány a magyar piacon is 80 százalék feletti - mondta Pintér Szabolcs. - Túlzás nélkül mondhatom, többek között az SAP-nek is köszönhető, hogy egyáltalán képesek vagyunk kezelni egy-egy válságot. A döntéshozók ugyanis valós időben érkező adatokból tudnak gyors és pontos következtetéseket levonni, ami a végtelenül összetett üzleti folyamatok és bonyolult ellátási rendszerek korában elképzelhetetlen lenne modern vállalatirányítási megoldások nélkül.

A felhőalapú, fejlett analitikai, gépi tanulási és automatizációs képességekkel felvértezett üzleti alkalmazásoknak köszönhetően a vállalatok ma már 360 fokban rálátnak a folyamatokra, valós időben megkapnak minden adatot a beszerzéstől és a gyártástól kezdve az értékesítésen és kapcsolatkezelésen át a szolgáltatásokig és az emberi erőforrás menedzseléséig, a működés valamennyi területéről, beleértve beszállítók és más érdekeltek döntéshozás szempontjából releváns adatait is.

- Ugyanilyen fontossá vált az utóbbi években, hogy a vállalatok a döntés-előkészítéshez hasonlóan átfogó és pontos képet kapjanak ügyfeleik viselkedéséről - mondta az ügyvezető igazgató. - A fogyasztói elégedettség és az azt befolyásoló ügyfélélmény kezelése, illetve az ezzel rokon munkavállalói élménymenedzsment, bár nem teljesen új terület, olyan lehetőségeket kínál, amelyek kiaknázása még évekig forró téma lesz. A fogyasztói élménymenedzsmentre kifejlesztett Emarsys és a munkavállalói élmény kezelésére szolgáló Successfactors megoldásainkat folyamatosan növekvő érdeklődés övezi. Meggyőződésem, hogy a következő években az automatizáció és a mesterséges intelligencia is ezeken a területeken járul majd hozzá a legnagyobb mértékben a vállalatok eredményességéhez.

Napjainkban a fenntarthatóság is egyre fontosabb szerephez jut a vállalatok életében, az üzleti siker szempontjából ugyanolyan fontos követelménnyé válik, mint a bevétel és a nyereség. Mind több cég ismeri fel ennek jelentőségét, fenntarthatósági terveik azonban még messze járnak a hatékony megvalósításától, állapította meg friss tanulmányában (Sustainability Research) az Oxford Economics és az SAP. A kutatásba bevont vállalatok 63 százaléka ugyan kidolgozta már fenntarthatósági tervét, azonban a vezetők csupán egy kis csoportja - mintegy 9 százaléka - karolta fel mostanáig tevékenyen is a megvalósításra irányuló törekvéseket.

- Ezek a vezetők nem csupán a magasztos célok megfogalmazását tekintik feladatuknak, hanem a legmodernebb módszerekkel, a digitalizáció lehetőségeit kiaknázó, konkrét cselekvéssel eredményeket is elérnek - mondta Pintér Szabolcs. - A vállalaton belül és kívül egyaránt kommunikálnak az érdekeltekkel, az integrált technológiákat a teljesítmény mérésére és nyomon követésére használják, amivel megteremtik a tanúsítás, az elszámoltathatóság feltételeit. Nem véletlenül fenntarthatósági szoftvermegoldásaink első felhasználói is közülük kerültek ki.

Felhőmigráció és támogatás

Konferenciáján az SAP partnereivel és ügyfeleivel karöltve a valós életből vett példákon is bemutatja, hogy a legfejlettebb digitális megoldások, a felhőalapú alkalmazások bevezetése milyen előrelépést hoz a vállalatok működésében.

- Szemléltetni fogjuk, hogy a digitálisan átalakuló vállalatok milyen szabadon formálhatják üzleti stratégiájukat, új üzleti modellekben gondolkodhatnak, gyorsan és rugalmasan válaszolhatnak a piacokat felkavaró változásokra is - mondta Pintér Szabolcs. - A vállalatirányítás felhőbe vitelét azért sem érdemes halogatni, mert SAP Business Suite 7 csomagunk hivatalos támogatása 2027 végéig tart. A csomag alkalmazásaira (ERP 6.0, CRM 7.0, Supply Chain Management 7.0, Supplier Relationship Management 7.0) így 2028 januárjától 2030 decemberéig a támogatás már feláras lesz. Magyarországon ez jelenleg több száz céget érint, ezért a piacon elérhető partneri kapacitásokat is szem előtt tartva számukra egyre sürgetőbbé válik a legújabb S/4HANA rendszerre történő átállás, amit a leghatékonyabban RISE with SAP csomagunk keretében tudnak megtenni.

A tavaly bejelentett RISE with SAP átfogó platformként segíti a szervezetek intelligens vállalattá alakulását, meglévő folyamataik újratervezését, függetlenül attól, hogy a digitális transzformáció mely szakaszánál tartanak. A kiterjedt partneri ökoszisztéma támogatásával azután gyorsan, rugalmasan és nagyobb induló beruházás nélkül profitálhatnak ebből az átalakulásból.

A RISE with SAP csomagot világszerte eddig több mint 1300 vállalat használta, és az SAP egyértelművé tette, hogy ügyfeleit hosszú távon is hasonló, a helyi és a globális sajátosságokat egyaránt tükröző megoldásokkal fogja támogatni transzformációjuk sikerre vitelében. Összhangban ezzel az SAP 2040-ig garantálja az újgenerációs, felhőalapú S/4HANA vállalatirányítási megoldásának támogatását.

- Európa legnagyobb szoftvergyártójaként most először köteleztük el magunkat amellett, hogy legalább a következő 18 évben frissítések útján folyamatosan fejlesztjük, innovatív képességekkel bővítjük zászlóshajó termékeinket - mondta Pintér Szabolcs. - Az SAP S/4HANA új támogatási stratégiájával a szüntelen változások korában is az innováció stabilitását biztosítjuk partnereinknek és felhasználóinknak, a megoldást hosszú távon is az új üzleti modellek stratégiai és funkcionális támogatására szolgáló platformként fejlesztjük tovább.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.