Hirdetés
. Hirdetés

Svájc fontolgatja, hogy korlátozza az elektromos járművek használatát

|

Az országban csak minden 50. autóból 1 működik teljes egészében elektromos árammal.

Hirdetés

A svájci szövetségi kormány azt tervezi, hogy súlyos áramhiány esetén korlátozza az elektromos járművek használatát - jelentette az RTS közszolgálati csatorna.

Az elektromos járművek jelentős mennyiségű villamos energiát fogyasztanak. Egy átlagos svájci autó évente 13 500 km-t tesz meg. Egy átlagos elektromos autó közel 200 Wh/km-t fogyaszt. Ez azt jelenti, hogy egy két elektromos autót tartó háztartás évente 5400 kWh-t fogyaszt a járművei működtetéséhez, ami jelentős mennyiség, és több, mint egy átlagos családi ház elektromos fogyasztása (4500 kWh).

A svájci kormány kimondta, hogy ha az ország súlyos áramhiánnyal szembesülne, az elektromos autók használatát az alapvető utazásokra, például a rendszeres bevásárlásra és a munkába járásra korlátoznák. Egyesek elégedetlenek e korlátozási tervvel. Úgy érzik, hogy büntetést kaphatnak azért, mert a környezet érdekében cselekedtek. Korlátozások helyett azt javasolják, hogy tegyenek kivételt azokkal, akik saját maguk termelik az elektromos áramot, és azokkal is, akik csak éjszaka töltik a járműveket, amikor alacsony az energiakereslet.

Hirdetés

A kormány azonban azt állítja, hogy a töltés időpontja nem játszik szerepet a villamos energia megőrzésében, amikor a kínálat korlátozott. Az is lényegtelen, hogy a hálózatba betáplált villamos energia milyen forrásból származik. Ha súlyos hiány van, csak az számít, hogy hogyan lehet csökkenteni a hálózatból felhasznált áram mennyiségét.

Svájcban az elektromos autók használatára vonatkozó tiltások, amennyiben szükségessé válnak, csak korlátozott hatással lesznek a mobilitásra. Svájcban csak minden 50. autóból 1 működik teljes egészében elektromos árammal.

A terv, amely számos nehézségi szintet tartalmaz, más lehetséges korlátozásokat is tartalmaz. A beltéri hőmérséklet 18 fokban történő maximálása, a Netflix használatának betiltása, a vidámparkok, kaszinók és éjszakai klubok, szaunák és mozgólépcsők ideiglenes bezárása mind lehetséges intézkedések, ha hiány lépne fel. A sífelvonók azonban továbbra is szabadon működhetnének, amit egyesek bíráltak. A legszélsőségesebb forgatókönyv szerint egyes régiókban több órára kikapcsolhatnák az áramot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.