Hirdetés
. Hirdetés

Trump: a média mesterséges intelligenciát használ arra, hogy kövérebbé tegyen

|

Az elnökjelölt a közösségi médiában dühöngött egy kép miatt, amelyen lenyűgöző méretű pocakkal golfozik.

Hirdetés

Donald Trump volt amerikai elnök és jelenlegi elnökjelölt a Truth Social nevű közösségi platformján ostorozta az amerikai médiát, azzal vádolva őket, hogy álhíreket terjesztenek róla.

A pénteki posztjában négy, golfozós fotót töltött fel. Az egyik fotón, amelyet állítólag egy meg nem nevezett amerikai hírügynökség tett közzé, Trumpnak igencsak domború a hastájéka, és kifejezetten túlsúlyosnak tűnik. A másik három képen - amik állítólag péntek reggel készültek - a pocak hiányzik, és Trump lényegesen fittebbnek tűnik.

"A Fake News mesterséges intelligenciát (AI) használt a bal felső kép elkészítéséhez. Ezek aljas emberek, de ezt mindenki tudja. Hogy megmutassam a különbséget, a többi képen én vagyok látható, ma, golfozás közben. Sajnos, a mi országunkban csak Fake News van!" - írta Trump a posztban. Képviselői nem reagáltak a média megkeresésére.

Hirdetés

Nem világos, hogy Trump miért éppen most döntött úgy, hogy a sajtót veszi célkeresztbe a módosított kép miatt.

A Snopes tényellenőrző oldal szerint a fotó még 2017 májusában jelent meg a közösségi médiában - és nem a sajtóban. A képet valóban megváltoztatták, bár valószínűleg nem mesterséges intelligencia technológiával - állítja az oldal -, hanem Photoshop segítségével. A képen a profi golfozó és régi Trump-rajongó John Daly látható, Trump fejével. A kép annak idején az X-en (korábban Twitter) keringett, kommentek és találgatások tömkelegét vonzotta az akkori elnök egészségi állapotával kapcsolatban.

Trump fotóit, köztük a golfozósokat is, gyakran módosítják és használják fel a közösségi média tréfamesterei. Egy 2022-ben az interneten közzétett kép, amelyen hangsúlyos állal és mély ráncokkal látható, több száz lájkot és megosztást kapott a Facebookon, mielőtt bebizonyosodott, hogy digitálisan módosították.

A hamisított képet tartalmazó Trump-poszt minden látható ok nélkül egybeesett azzal, hogy pénteken egy bíró három évre eltiltotta Donald Trumpot az üzleti tevékenységtől New York államban és több mint 354 millió dollár bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozásainak működése körüli, csalás miatt indult polgári perben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.