Hirdetés
. Hirdetés

100 milliót fizet az Apple

|

Lezárul az Apple Computer és a Creative Technology hosszú jogi csatározása, köszönhetően a szingapúri cég számára fizetett 100 millió dollárnak.

Hirdetés

Az augusztus 23-án bejelentett egyezség minden, a két cég között meglévő jogi nézeteltérést lezár: ez egyidejűleg öt peres eljárást is jelent. Az Apple díjfizetés ellenében használhatja a Creative licencelt technológiáit, míg a Creative az év későbbi részében iPod-kellékeket dob piacra az Apple "Made for iPod" programjának keretében.

A Creative még májusban kérte meg az amerikai bíróságot, hogy állítsa le az iPodok eladását, mert véleménye szerint annak kezelőfelületi szoftvere sértette a vállalat szabadalmi jogait. A szingapúri cég emellett az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságot (ITC) is felkérte arra, hogy akadályozza meg az iPod importálását az USA-ba.

A most bejelentett megegyezés az elemzők szerint mindkét fél számára előnyös, hiszen az Apple feje fölül eltűntek a fenyegető felhők, míg a Creative az iPod-kiegészítők busásan jövedelmező piacára nyert bebocsáttatást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.