Hirdetés
. Hirdetés

111,6 milliót kapott a Sharp

|

A Samsung nagyobb összeget fektet be a Sharpba és a kijelzőibe.

Hirdetés

A Sharp már most is viszonylag jó pozícióban van a kijelzők piacán, azonban a még több beruházás sosem jön rosszul egyik vállalatnak sem. Ezúttal a Sharpba, pontosabban a megjelenítőibe a Samsung fektetett. A koreai cég 10,4 milliárd jent ad át a gyártónak, ami 111,6 millió dollárral egyenértékű, avagy 85,4 millió euróval.

Ezzel az összeggel a Samsung legnagyobb egyedi részvényessé vált, amely nem pénzügyi szervezet;  valamint összesítésben pedig az ötödik legnagyobb részvényes lett. A helyzet nagyon különleges, ugyanis a Samsung az összes részvénynek mindössze a 3 százalékát birtokolja - a Sharp részvényeit nagyon vékonyra szabták.

A Samsung mostani lépésének a hátterében az áll, hogy biztosítani akarják, semmiképpen se fogyjanak ki a kijelzőkből a notebookok és a tabletek gyártása során. Mivel a megjelenítőkre a koreaiak minden kulcsfontosságú termékénél szükség van, ezért nagy jelentőséggel bír, hogy a Samsung ezeket biztosítani tudja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.