Hirdetés
. Hirdetés

14 millió dollárt tesznek a Prezibe

|

Bővít és fejleszt is a Prezi. A több mint 14 millió dolláros Series B finanszírozást a cég számára az Accel Partners biztosítja, emellett Series A befektetését is megújítják.

Hirdetés

prezi logo
prezi logo
A magyar alapítású, speciális prezentációs szoftvert készítő cég bejelentette: lezárták az Accel Partners által vezetett Series B típusú, forintban 3.250.000.000-t érő finanszírozási fordulót.

Valahol el kell kezdeni

A startupként induló vállalkozás első igazi irodája egy budapesti lakásban volt, azóta azonban nagyot változott velük a világ. A céget ma már az egyik legnevesebb szilícium-völgybeli befektető, az Accel Partners támogatja. Csak az összehasonlítás kedvéért: az Accel tőkebefektetésével olyan vállalatokat indított el a világhírnévhez vezető úton, mint a Facebook vagy a Dropbox, de emellett a kuponos Groupon, a Rovio, a Kayak, no meg a Spotify finanszírozásában is nagy szerepet vállalt.

A 2008-ban még kis cégnek nevezhető Prezi a Magyar Telekom akkori, százezer eurós befektetésének is köszönhetően egyre nagyobb ismertségre tett szert. 2009 nyarán a világ legnevesebb előadássorozatát szervező Ted.com, valamint a dán Sunstone Capital mintegy másfél millió dollárt fektetett a magyar Prezibe.

Úton a világhírnév felé

Még a 2009-es év vége előtt megnyitott az amerikai iroda, innentől pedig felgyorsultak az események. A cégnek azóta több mint hétmillió regisztrált felhasználója van. A vállalkozás zoomoláson alapuló, nonlineáris prezentációs megoldásáról több nyelven is megjelentek már könyvek.

Hogy mit hoz a jövő, azt homály fedi, de egy biztos: a Prezi most létszámbővítésre és nemzetközi terjeszkedésre költ, és a jövőben okostelefonra fejlesztene.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.