Hirdetés
. Hirdetés

1,5 trillió dollárt költöttek tavaly a növekvő IT-piacon

|

1996 óta nem volt ilyen mértékű javulás a világ IT-piacán.

Hirdetés

2010. kitűnő évnek bizonyult az IT-piac számára, ugyanis az ipar minden hardverterület eladásainak tekintetében óriásit fejlődött. A recesszió által lelassult és csökkent piac tavaly óriási mértékben volt képes növekedni. Egészen pontosan 1,5 trillió dollárt költöttek 2010-ben az IT-piacon, a növekedés mértéke pedig olyan nagy volt, hogy 1996. óta nem láthattunk hasonlót.

 

A számítógépes rendszerekre, perifériákra, hálózati eszközökre és mobil eszközökre 661 millió dollárt költöttek, ami a 2009-es értéknél 16 százalékkal több. Ami a tárolóeszközöket, szervereket és PC-ket illeti, itt 14%-os, 9%-os és 11%-os növekedés volt megfigyelhető. Az IDC piackutató és -elemző cég szerint 2011-ben további növekedésre lehet számítani, az informatikai ipar minden területén.

 

A felhő-alapú szolgáltatások is egyre növekvő tendenciát mutatnak, a teljes IT-piac pedig várhatóan további 7 százalékkal növekszik majd, 1,65 trillió dollárra. A 2010-es növekedés egy részébe a válság miatti halasztott beszerzések és beruházások is beletartoznak, azonban az IDC szerint az erőteljes növekedés hátterében nem ez áll. A megnövekedett adatkezelési és - tárolási, biztonsági és elemzési feladatok ellátása miatt további növekedést valószínűsítenek a piacon.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.