Hirdetés
. Hirdetés

150 magyar mérnöknek ad állást az Ericsson

|

Ismét bővíti budapesti k+f központját az Ericsson Magyarország - jelentették be egy mai sajtótájékoztatón, ahol jelen volt a fejlesztési miniszter is.

Hirdetés

A jelenlegi 1000-ről 1150-re növeli 2011 végére magyarországi kutatás-fejlesztési központjának létszámát az Ericsson. Az Ericsson Magyarország dolgozóinak összlétszáma a bővítést követően meghaladja majd az 1500 főt. Hans Vestberg, az Ericsson csoport elnök-vezérigazgatója kiemelte: cégének - amelyik 100 éve van jelen hazánkban - hosszú távú tervei vannak Magyarországon. Ennek elsődleges oka a magyar szakemberek tudásában, rátermettségében keresendő.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a magyar gazdaság kiemelten fontos szereplőjének nevezte az Ericssont, amely pozitívan befolyásolja a magyar gazdasági fejlődés három kulcsterületét: a versenyképesség erősítését, a gazdaság növekedést és a munkahelyteremtést. A miniszter jelezte: a kormány célja, hogy 2020-ra a kutatásra, fejlesztésre és innovációra fordítandó GDP-arányos összeget a jelenlegi 0,9 százalékról a kétszeresére, 1,8 százalékra növelje.

A fejlődés irányának kereteit - a telekommunikáció területén -- a szélessávú koncepció, azon belül a valódi (kétszámjegyű megabit/másodpercben mérhető) szélessáv és a mobilitás adja - fogalmazott Fellegi Tamás. Az állam feladata az erőforrások - a frekvenciák - biztosítása, a szabályozási környezet kialakítása a kiszámítható gazdálkodás és fejlesztések érdekében, valamint a versenypiac erősítése. A miniszter reményét fejezte ki, hogy az UMTS 900-as frekvenciák mellett a közeljövőben más sávokra is megjelennek a pályázati kiírások. A negyedik mobilszolgáltatóval kapcsolatban jelezte: személy szerint kívánatosnak tartaná egy új szolgáltató megjelenését, ám a kormánynak csak a lehetőségeket kell megteremtenie. Majd a piac dönti el, hogy lesz-e negyedik mobilszolgáltató Magyarországon.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.