Hirdetés
. Hirdetés

21 millió dollárt fizet az Apple az iOS 6 órájáért

|

Az Apple több millió dollárt fizet egy svájci cégnek azért, mert az iOS 6-ba az ő órájuk külsejét ültette.

Hirdetés

A minőségi, Svájcban gyártott órák nem olcsó darabok, erről pedig elég megkérdezni az Apple-t. A cupertinói vállalat összesen 21 millió dollárt fizetett ki azért, mert az iOS 6 operációs rendszerébe a Swiss Federal Railway órájának külsejét ültette - most ennek a licencdíját fizeti meg utólag, értesült a francia AFP hírügynökség.

Szeptemberben az SBB azt állította, hogy az iOS 6-ba került óra külseje túlságosan hasonlít arra, amelyet 1944-ben az SBB egyik alkalmazottja, Hans Hilfiker alkotott, és amelyet azóta is a svájci vasútállomásokon használnak. 

Hilfiker dizájnja egyébként nagy sikereket ért el, ugyanis a new yorki Museum of Modern Art mellett a londoni Design Museumban is látható, valamint egy svájci óragyártó, a Mondaine is licencdíjat fizetett a használatáért. Az SBB a múlt hónapban megegyezett az Apple-lel a licencszerződésről, azonban akkor a cég egyik képviselője azt mondta, a licencdíj értéke bizalmas információ marad.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.