Hirdetés
. Hirdetés

25 éves az LSK Hungária: minden történet az elején kezdődik

|

Az LSK Hungária Elektronikai Fejlesztő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. (rövid nevén LSK Hungária Kft.) 1994-ben alakult magyar tulajdonú korlátolt felelősségű társaság. Az alapítás két magyar és három külföldi magánszemélyhez kötődik, akiket az egyetemi és kollégiumi közös múlt kötött össze, és külföldről érkező baráti segítség motivált.

Hirdetés

Mára a tulajdonosi struktúra egyszerűsödött: Őri Róbert tulajdonos-ügyvezetőként egy személyben vezeti az innovatív vállalkozást. Kezdetben a portfólió és a forgalom nagyobb részét még az akkor szokásos informatikai kellékanyagok nagy- és kiskereskedelmi forgalmazása tette ki, de a tulajdonosok stratégiai célja már akkor is deklaráltan az oktatás- és vizuáltechnikai piac meghódítása volt.

Hirdetés

Az 1990-es években e termékek a dia- és írásvetítők, illetve az akkori technológia csúcsát jelentő, írásvetítőre helyezhető LCD panelek voltak. Ma már nehezen hihető, de 1995-96-ban komoly dilemma elé állította a vásárlót, hogy a 16 szürkeárnyalatos, vagy a 16 (nem túl valósághű) színt előállító LCD panel beszerzése mellett döntsön-e inkább. Ezen eszközök forgalmazása mellé belefért néhány egyéb, ma már szintén egzotikusnak tűnő berendezés, mint például az 5,25 collos floppylemezeket nagy tételben másolni tudó különálló munkaállomások értékesítése is.

Mindenkori csúcstechnika
A vizuáltechnikai eszközök közül az LSK Kommunikations Systeme Gmbh. saját fejlesztésű LCD paneljeit, valamint az amerikai InFocus projektorait kezdtük forgalmazni. A projektorok átlagos fényereje lassacskán a 100 Lumen fölé kúszott, ami azt jelentette, hogy már meg lehetett gyújtani egy cigarettát a tárgyalóban anélkül, hogy az a vetítés rovására menne… Vetítés és projektor mellé vetítővászon is dukált. Ez akkoriban a komoly európai hírnévvel rendelkező holland Projecta B.V. és a német Reflecta Gmbh. vetítővásznait és kiegészítőit jelentette. Mindkét cég magyarországi disztribúcióját közel egy évtizedig az LSK Hungária látta el. A Reflecta termékeket mind a mai napig képviseljük. Kínálatunkban kedvező árú vetítővásznak, állványok, diavetítők, diaszkennerek és számtalan egyéb elektronikus kiegészítő széles választéka található meg.

2002-ben kezdtük el az izraeli Kramer Electronics professzionális prezentációtechnikai, illetve "broadcast" termékeinek forgalmazását. Kínálatunkban ezernyi elektronikus eszköz közül választhatják ki ügyfeleink a leginkább megfelelő megoldást. Kapcsolatunk a Kramerrel a mai napig kiemelt fontosságú, bár a hangsúlyok a technológiai fejlődésnek köszönhetően az analóg jelátviteli eszközökről a prezentációs és vállalati együttműködést támogató megoldások felé mozdultak el.

Őri Róbert tulajdonos-ügyvezető, LSK Hungária

A kanadai SMART Technologies ULC. évtizedekig a világ vezető vállalata volt az interaktív táblák és kiegészítőik (például interaktív feleltető- és szavazórendszerek, dokumentumkamerák stb.) fejlesztésében és gyártásában. Cégünk 2003-tól 2015-ig kizárólagos disztribútori minőségben látta el a gyártó képviseletét Magyarországon. Az együttműködés bő évtizede alatt több mint 15 ezer interaktív táblát értékesítettünk Magyarországon.

A 2004. év végén indítottuk el a japán EPSON oktatási, üzleti prezentációs és házimozi-vetítőinek forgalmazását.

2005-ben az LSK Hungária az OPTOMA számítógépes és házimozi-kivetítők magyarországi disztribútora és szakszervize lett. A gyártó kínálatában belépő szintű és professzionális számítógépes, HDTV minőségű és 3D házimozi, valamint speciálisan iskolai felhasználásra tervezett rövid/ultrarövid vetítési távolságú projektorok, prezentációs kiegészítők és vetítővásznak is szerepelnek.

Saját és újabb márkák
2010-ben indítottuk el saját márkanév alatt a Funscreen termékek forgalmazását Magyarországon. Kínálatunkban belépő szintű és professzionális üzleti, iskolai és házimozi-felhasználásra alkalmas vetítővásznak, projektorfüggesztő konzolok, prezentációs kiegészítő bútorok és állványok szerepelnek.

2011-ben kezdtük meg a másik japán elektronikai óriás, a SONY projektorainak és professzionális képernyőinek forgalmazását. Legnagyobb sikereinket az interaktív táblák mellett használható speciális ultrarövid vetítési távolságú projektorok forgalmazása terén értük el.

Kisvállalkozásként a legnagyobb szabású és legkockázatosabb lépésünk az LSK ClassBoard és LSK Meeting Display néven forgalmazott, európai márkavédelmi oltalommal ellátott interaktív eszközeink gyártásának elindítása volt. Ezen eszközök előállítása Kínában, Dél-Koreában és Tajvanon történik, kifejezetten OEM-gyártásra szakosodott stratégiai beszállítók üzemeiben, maximálisan figyelembe véve a magyar oktatási és vállalati felhasználók elvárásait.

Az általunk képviselt és a saját fejlesztésű termékek forgalmazása mellett azok garanciális és garancián túli szervizelését, illetve alkatrészellátását is biztosítjuk a gyártói szerviztréningeken kiképzett és vizsgázott, műszaki végzettségű kollégáink közreműködésével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.