Hirdetés
. Hirdetés

34 amerikai állam perli a DRAM gyártókat

|

A tervek szerint Kalifornia mellett másik 33 észak-amerikai állam perelne be hét DRAM gyártót azok előzetes ármegegyezése miatt.

Hirdetés

A fentiekre vonatkozó nyomozások során már 731 millió dollár pénzbüntetést szabtak ki a gyártókra. A hamarosan benyújtásra kerülő kereset azzal vádolja a gyártókat, hogy megsértették az antitröszt törvényeket, ármegállapodást kötöttek egymással, illetve szándékosan visszatartották a készleteiket.

Ezek közül leginkább az ármegállapodás sértette más vállalatok, így az Apple Computer, a Dell, és a Hewlett-Packard érdekeit, hiszen egy mesterségesen felállított DRAM-piacon más gyártók többet kénytelenek fizetni, mint valódi árverseny esetén.

Az ügyben nem szerepel a Samsung Electronics - ez a cég már korábban botrányba keveredett, ami azóta tisztázódott. A vádlottak padján ül azonban a Micron Technology, az Infineon Technologies, a Hynix Semiconductor, az Elpida Memory, a NEC Electronics America, a Mosel Vitelic, a Nanya Technology, illetve annak amerikai leányvállalata.

Az ügy valójában 2002-ben kezdődött. Az akkori nyomozások alkalmával 12 személy és 4 vállalat került gyanúba, az akkor kiszabott büntetések pedig meghaladták a 700 millió dollárt. Tavaly a Samsung ebből 300 milliót volt kénytelen fizetni, míg a Hynix 185 millió, az Infineon pedig 160 millió dollár kifizetésére lett kötelezve.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.