Hirdetés
. Hirdetés

55 százalékkal növelte profitját az Acer

|

Első negyedéves pénzügyi jelentésében az Acer jelentős profitnövekedésről és - az akadozó PC-piacnak köszönhető - bevételcsökkenésről számolt be.

Hirdetés

A tajvani gyártó első negyedéves profitja elérte az 515 millió tajvani dollárt, míg 2012 ugyanezen időszakában csak alig több mint 331 millió dollárt profitáltak. Hozzáteszik, ez a profit nem a működésükkel kapcsolatos bevételből származik. A bevétel 92 milliárd tajvani dollár volt szemben az egy évvel ezelőtti 113 milliárddal.

 

Az Acer számára komoly gondot okoz a PC-k iránti csökkenő kereslet. 2013 első negyedévében a globális számítógép-eladások 13,9 százalékkal estek - állítja az IDC. Az Acer számára ez 31,3 százalékos visszaesést jelentett egy év alatt.

A tajvaniak most a hamarosan piacra kerülő táblagépekben és hibrid eszközökben bíznak, hogy növekedjenek a bevételek. A múlt héten a vállalat több új terméket is bemutatott, köztük egy 169 dollárba kerülő tabletet és két hibrid notebookot is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.