Hirdetés
. Hirdetés

60 millió felett az eladott Windows 8 licencek száma

|

Időközben az Áruház letöltéseinek mennyisége átlépte a 100 milliót.

Hirdetés

A Windows 8 eladásai körüli spekulációk tüzére olajat öntve Tami Reller, a Microsoft Windows üzletágának sajtófőnöke és pénzügyi igazgatója a CES-en megrendezésre került J.P. Morgan Tech Forumon elmondta, hogy a redmondi szoftvercégnek eddig 60 millió licencet sikerült értékesítenie, az Áruház letöltési mutatója pedig már 100 millió felett jár.


A 60 milliós érték nem tűnik rossznak, ám Reller szerint egy összegzett értékről van szó, tehát nem csak a „bolti” eladások, hanem a rendkívül olcsón osztogatott frissítések, továbbá az OEM gyártók számára értékesített licencek is benne vannak. Utóbbihoz kapcsolódik, hogy a Microsoft befolyásos üzletasszonya szerint immáron 1700 számítógépes rendszer kapott hivatalos Windows 8 vagy Windows RT minősítést.


A különféle konstrukciók közti pontos megoszlás ismerete nélkül összességében továbbra sem lehet elfogadhatóan megítélni a rendszer üzleti teljesítményét, ám ettől függetlenül a 60 milliós eladás körülbelül két és fél hónap alatt jött össze, így nagy bukás már szinte biztosan nem lesz a Windows 8.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.